Predsjedniku Fenerbahčea Yildirimu kazna smanjena na 60 dana

Anadolija
Predsjedniku Fenerbahčea Yildirimu kazna smanjena na 60 dana
Kazna od osam mjeseci zabrane koju je početkom prošle sedmice Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske (TFF) izrekla predsjedniku fudbalskog kluba Fenerbahče Azizu Yildirimu, smanjena je na 60 dana, javlja Anadolu Agency (AA). 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske (TFF) Yildirimu 12. jula izrekla je osmomjesečnu zabranu predstavljanja kluba i novčanu kaznu u iznosu od 140.000 lira (42.500 eura).

TFF je tada objavio da je Yildirimu kazna izrečena zbog nesportskog verbalnog napada na sudiju u svlačionici tokom finalnog meča Turskog kupa koji je igran 26. maja između Fenerbahčea i njegovog ljutog gradskog rivala Galatasaraya.

Yildirimu je tako bilo sabranjeno da u narednih osam mjeseci ne može predstavljati Fenerbahče u svim takmičenjima, ali ni na sjednicama komisija i organa fudbalskog saveza. No, prema novoj odluci to neći moći raditi samo dva mjeseca. 

Podsjetimo da je i osvajač turskog kupa Galatasaray također kažnjen sa 161.500 lira (49.000 eura) zbog nesportskog ponašanja članova kluba i nesportskog navijanja navijača tog kluba tokom finalnog meča.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije