Predsjednik UEFA-e ugostio Zeljkovića: Obnova i gradnja terena u BiH

1
Nogometni savez BiH
Predsjednik UEFA-e ugostio Zeljkovića: Obnova i gradnja terena u BiH
Foto: NSBiH / Zeljković i Čeferin

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin sastao se danas s delegacijom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Glavna tema ovog razgovora bilo je poboljšanje i razvoj fudbalske infrastrukture, naravno sa posebnim naglaskom na rekonstrukciju 12 terena stadiona premijerligaških klubova.

Kako navode, to je primarni projekat za koji je UEFA dala punu podršku u samoj realizaciji novoizabranom rukovodstvu Saveza.

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Predsjednik Zeljković na današnjem sastanku najavio je da poslije ovoga slijede i drugi projekti.

Predsjednik UEFA Čeferin sa najbližim saradnicima će posjetiti Bosnu I Hercegovinu, gdje će se detaljnije predstaviti novi projekti i dugoročni planovi za dalja ulaganja i razvoj fudbala u našoj zemlji.

Nakon današnjeg sastanka, Zeljković je istakao:

"Zahvaljujem predsjedniku Čeferinu i UEFA direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću što su organizovali ovaj sastanak na kojem smo imali priliku otvoreno razgovarati i prenijeti neka naša zapažanja kao i predstaviti nove ideje i projekte koje planiramo u narednom periodu. Već je poznato da smo dobili podršku Evropske fudbalske federacije za naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom, te smo danas precizirali pojedinosti oko kompletnog projekta. Podrška predsjednika UEFA Čeferina puno nam znači, razgovori su prijateljski i konstruktivni tako da ćemo uskoro organizovati i jedan sastanak kod nas."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije