Predsjednik Barcelone: Liverpool je tražio 200 miliona eura za Coutinha

AA
Predsjednik Barcelone: Liverpool je tražio 200 miliona eura za Coutinha
Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, otkrio je da je Liverpool bio spreman prodati Philippea Coutinha isključivo za 200 miliona eura, što je bilo neprihvatljivo za katalonski klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

U razgovor za španske medije, Bartomeu je otkrio da Liverpool uopšte nije želio pregovarati o drugoj cijeni, te da vjeruje kako je takav stav zauzeo zbog obeštećenja od 222 miliona eura koje je PSG uplatio upravo Barceloni.

"Neću reći koliko smo nudili, ali Liverpool je tražio 200 miliona eura. Nismo bili spremni dati 200 ili 150 miliona eura i odlučili smo da se povučemo sa tako skupog tržišta. Naša ponuda je bila manja od 100 miliona eura, a sa bonusima bi mogla da se popne na 120", rekao je Bartomeu.

Prvi čovjek Barcelone potom se okrenuo prelasku Neymara na Park prinčeva.

"Novac je ušao u fudbal izvan igre, što je transfere učinilo preskupima i to objašnjava šta se dogodilo sa Coutinhom. Moramo ulagati novac u La Masiju i klupsku akademiju, moramo poštovati pravila. Zato sam zadovoljan zbog istrage protiv PSG-a na zahtjev evropskih klubova. Zvanično smo saznali da Neymar odlazi kada nam je rekao. Krajem jula smo vidjeli da stvari ne idu u dobrom pravcu, ali nas je Neymarov otac uvjeravao da to nije ništa. Vjerovali smo njegovom ocu", iskreno je ispričao Bartomeu.

Barcelona je nakon odlaska Neymara potrošila 105 miliona eura na dovođenje Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund. Na Barcinu žalost Dembele se proteklog vikenda povrijedio na utakmici sa Getafeom i čeka ga četveromjesečna pauza.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije