Prava kupio Telekom Srbije: Javni RTV servis i OBN ostaju bez prijenosa Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Prava kupio Telekom Srbije: Javni RTV servis i OBN ostaju bez prijenosa Lige prvaka
Foto: UEFA / Ilustracija
Prema informacijama koje su objavljene na zvaničnoj stranici Europske nogometne asocijacije (UEFA), ljubitelji nogometi u BiH naredne tri godine mogli bi ostati bez mogućnosti da Ligu prvaka prate putem javnih emitera naše zemlje.

Tačnije, UEFA je prethodnih dana objavila dokument u kojem su navedeni TV kuće i servisi koji su otkupili prava za prijenos najelitnijeg nogometnog takmičenja u Europi, na kojima se ne nalazi ni Javni RTV servis BiH, ni OBN televizija koji su do sada prenosili ovo takmičenje na području BiH.

Riječ je o dokumentu koji obuhvata prava za period od 2018. do 2021. godine, a prema kojem stoji da je prava za prijenos ovog takmičenja na tlu BiH otkupilo jedino Telekom Srbije.

U praktičnom smislu govoreći, prava za prijenos utakmica Lige prvaka u BiH imat će jedino kanali Arena Sport, čiji vlasnik je Telekom Srbije, a koji su i do sada kupovali ova prava i omogućavali ih korisnicima pojedinih kablovskih sistema u našoj zemlji.

U istom dokumentu navodi se i da je Telekom Srbije jedini otkupio i prava za prijenos Europa lige, baš kao i Omladinske Lige prvaka, u kojoj je, recimo, nedavno učestvovao FK Željezničar.

UEFA_liga_prvaka_prijenos_prava_prtscr.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije