Poznate sve grupe na Euru: Ove selekcije će Zmajevi gledati na TV-u

0
Radiosarajevo.ba
Poznate sve grupe na Euru: Ove selekcije će Zmajevi gledati na TV-u
Foto: EPA-EFE / Reprezentacija Slovačke

Utakmicama finala baraža dodatnih kvalifikacija kompletirane su sve grupe za Evropsko prvenstvo koje bi se sljedećeg ljeta trebalo igrati u 12 evropskih gradova. 

Sjeverna Makedonija je ispisala historiju i pobjedom 1:0 u Tbilisiju pobijedila Gruziju te se prvi put plasirala na Euro. Mađarska je u ludom preokretu pobijedila Island 2:1, a istim rezultatom je Slovačka nakon produžetka slavila u Sjevernoj Irskoj. 

U najdramatičnijoj utakmici Škotska je u Beogradu pobijedila Srbiju na penale 5:4. Nakon 120 minuta bilo je 1:1. 

Žrijeb grupa upriličen je 30. novembra prošle godine kad su unaprijed bile određene pozicije svake od četiri reprezentacije koje dolaze iz dodatnih kvalifikacija. Podsjetimo, dodatne kvalifikacije bile su vezane s Ligom nacija te smo zapravo imali četiri “final foura” svake od četiri lige. 

Mjesto u grupi E za koje se nije izborila reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je Slovačka koja će odmjeriti snage sa Španijom, Švedskom i Poljskom.

Nakon završetka dodatnih kvalifikacija grupe Evropskog prvenstva izgledaju ovako: 

Grupe za Euro - undefined

Foto: UEFA: Grupe za Euro

Grupa A: Italija, Turska, Vels, Švicarska 

Grupa B: Danska, Finska, Belgija, Rusija 

Grupa C: Nizozemska, Ukrajina, Austrija, Sjeverna Makedonija 

Grupa D: Engleska, Hrvatska, Češka, Škotska 

Grupa E: Španija, Švedska, Poljska, Slovačka 

Grupa F: Portugal, Njemačka, Francuska, Mađarska 

UEFA razmatra opciju da se Evropsko prvenstvo sljedeće godine odigra u samo jednoj zemlji, a ne u 12 gradova kako je bilo originalno zamišljeno. Ne bude li novih odgoda ili promjena zbog pandemije Euro bi trebao početi 11. juna u Rimu utakmicom Turske i Italije, prenosi SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije