Poznata kazna koju će dobiti Fenerbahce zbog napuštanja terena protiv Galatasaraya

0
Anadolija
Poznata kazna koju će dobiti Fenerbahce zbog napuštanja terena protiv Galatasaraya
Foto: EPA - EFE / Igrači Fenerbahcea napuštaju teren

Profesionalni fudbalski disciplinski odbor (PFDK) Turske fudbalske federacije (TFF) odlučio je da će se Fenerbahce smatrati poraženim 3-0, te biti kažnjen s četiri miliona turskih lira (116.000 eura) zbog povlačenja s terena u finalnoj utakmici turskog Superkupa. 

U saopćenju TFF-a navodi se da su donesene odluke PFDK-a o finalnoj utakmici Superkupa, koja je 7. aprila odigrana s Galatasarayem u Sanlıurfi, ali prekinuta zbog povlačenja Fenerbahcea s terena u drugoj minuti.

Odlučeno je da se Fenerbahce smatra poraženim 3-0 zbog prekida utakmice koja je započela. Objavljeno je također da se "žuti kanarinci" kazne s četiri miliona lira, uz odštetu koju će odrediti TFF.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Napomenuto je da je član uprave kluba Fenerbahce Ahmet Ketenci dobio 60 dana suspenzije i novčanu kaznu od 520.000 lira zbog nesportskog ponašanja povlačenjem ekipe s takmičenja. Galatasarayu je izrečena kazna od 212.000 lira zbog incidenata na terenu te ružnog i lošeg ponašanja navijača. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije