"Pozivamo Tužilaštvo i UEFA-u da ispitaju namještanje utakmica u Premijer ligi BiH"

1
Radiosarajevo.ba
"Pozivamo Tužilaštvo i UEFA-u da ispitaju namještanje utakmica u Premijer ligi BiH"
Foto: Twitter / Premijer liga BiH

Povodom niza skandala koji su obilježili Premijer ligu BiH, poput optužbi za namještanje utakmica, a koji se vežu za Fudbalski savez BiH, oglasio se Forum mladih Naše stranke.

Oni pozivaju Tužilaštvo BiH ali i UEAFA-u da reaguju:

"U istoriji Premijer lige BiH nikad nije bilo više namještanja utakmica. NFSBiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem vodi ligu na dobro poznati mafijaški način te namješta utakmice klubova po etnonacionalnom političkom ključu.

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Pozivamo Tužilaštvo da se pozabavi ovim ali i UEFA-u da pogleda utakmice ove i prošle sezone. Time bi utvrdili da je većina utakmica u najmanju ruku nepravedno suđena", naveli su.

Iako se politika ne bi trebala baviti sportom, poručuju, "činjenica da NFSBiH vodi Dodikov sestrić dovoljno govori o politizaciji ove nekada ponosne ustanove u državi".

"Ovo sigurno nije motivacija mladima da se ikada počnu baviti bilo kakvom vrstom profesionalnog sporta. Zbog politike upletene u sport, zemlja koja je nekada davala svjetske sportiste i šampione sada zbog nekolicine politički postavljenih nekompetentnih podobnika u svim sportovima nema nikakve rezultate. Na skoro svim tabelama smo među zadnjima već predugo. Tako da nije ni čudo da se mladi ljudi često odlučuju za igranje u komšijskim/susjednim zemljama", navodi se u saopćenju Foruma mladih Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije