Pozitivan doping test ispostavio se kao posljedica tumora

Fena
Pozitivan doping test ispostavio se kao posljedica tumora
Kapiten njemačkog nogometnog kluba Eintracht iz Frankfurta Marco Russ bio je pozitivan na doping testu, koji je obavila njemačka Nacionalna doping agencija (NADA).

Kasnije je ustanovljeno da pozitivan test nije bio posljedica uzimanja dopinga, već dijagnosticiranog tumora, tako da će 30-godišnji Russ ipak igrati u kvalifikacijama za opstanak u elitnoj ligi protiv Nürnberga.

Test, koji je obavio Russ, pokazao je značajno povećanje nivoa hormona HCG, a nakon preglada kod uroloških specialista, konstatovano je da je to posljedica tumora, a ne doping. Nogometaš je o diagnozi odmah obavijestio klub.

"Koje je vrste i koliko je opasan nije nam rekao, samo je izjavio da su mu doktori dali zeleno svjetlo za igru. Djelovao je mirno i pribrano, a treneru je kazao da je spreman za igru", rekao je Heribert Bruchhagen, predsjednik frankfurtskog kluba, dodajući da je odobrenje za nastup također dobio od anti-doping komisije.

Eintracht će utakmice za opstanak u ligi protiv Nürnberga igrati danas i u ponedjeljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije