Potresena ispovijest nogometne legende: "Ostalo mi je još šest mjeseci života"

1
Radiosarajevo.ba
Potresena ispovijest nogometne legende: "Ostalo mi je još šest mjeseci života"
FOTO: Screenshot / Potresena ispovijest nogometne legende: "Ostalo mi je još šest mjeseci života"

Bivši golman slavnog Manchester Uniteda, Andy Goram (58) , šokirao je otočku javnost nakon što je otkrio da boluje od teške bolesti.

Škotski mediji objavili su da se prije dva mjeseca počeo loše osjećati. Ubrzo je završio u bolnici gdje je otkriveno da ima rak debelog crijeva.

"Borit ću se kao nikada u životu. Mislio sam da imam samo neke probleme s probavom. Nakon nekoliko sedmica se pogoršalo i bol je bila sve jača. Sve što bih pojeo ili popio ne bi ni došlo do želuca, a ja bih to već sve povraćao", ispričao je Goram za Daily Record te je dodao kako je u početku odbio ići doktoru.

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

"Bio sam u totalnoj agoniji. Izgubio sam deset kila za četiri sedmice. Tada sam se javio svom doktoru, napravio sam CT i on me odmah prebacio u bolnicu, a tamo su mi rekli da budem što više sa svojim najbližim članovima porodice".

"Tada se alarm upalio u mojoj glavi. Rekli su mi da imam rak i da je već u odmakloj fazi. Proširio se na veći dio organizma. Sin je počeo plakati kada su doktori objašnjavali šta je problem. A riječi 'ne možemo vas operisati' su me najviše pogodile. Znam da se moram boriti, ali je teška situacija".

Doktori su mu prognozirali oko šest mjeseci života ili najviše devet ako krene na hemoterapiju. On je to odbio jer zna kroz što je njegova bivša supruga prolazila kad se borila s rakom prošle godine.

"Doktori su mi rekli da uživam u životu koji mi je preostao i da budem što normalniji. Znaju svi kakvu bol imam, ali to krijem. Želim što više biti s porodicom i prijateljima i potrudit ću se biti tu što duže. Nažalost ta vremenska 'bomba' otkucava i to je jedina razlika", zaključio je Goram, koji je karijeru počeo u Oldhamu, a najbolje dane karijere proveo je u Rangersima. Branio je za Hibernian, Notts County, Sheffield United, Motherwell, Manchester United, Coventry, Queen i Elgin City, prenosi Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije