... / Potpredsjednik FK Željezničar pozitivan na koronavirus

24. 03. 2020. u 15:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 34

Jasmin Badžak, potpredsjednik Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva, pozitivan je na koronavirus, te se nalazi na spisku oboljelih koji je objavila Općina Konjic.

Badžak je bio na svečanosti održanoj povodom 70. godišnjice postojanja firme za namjensku industriju Igman u Konjicu 11. marta, gdje je boravila i osoba iz Srbije zaražena koronavirusom.

Đahid Muratbegović: Prvi slučaj koronavirusa u bh. nogometu

Đahid Muratbegović, direktor firme Igman iz Konjica, koji je s još osobe pozitivni na novi soj koronavirusa, koji izaziva bolest COVID-19, prvi je sportski radnik u Bosni i Hercegovini koji ima virus SARS-CoV-2. Muratbegović je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao da je zaražen ovim virusom, a za one koji ne znaju, Đahid je prvi čovjek Nogometnog kluba Igman iz Konjica.

Na istoj svečanosti koronavirusom zaražen je Džahid Muratbegović, direktor kompanije, kao i predsjednik federalnog prvoligaša FK Igman iz Konjica i Badžakov sugrađanin, prenosi Anadolija.

Nažalost, od oboljenja COVID-19 danas je u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica, prema posljednjim informacijama, vozač direktora kompanije Igman.

Drugi smrtni slučaj od COVID-19 u BiH: Preminuo zaposlenik kompanije Igman

U Bosni i Hercegovini je zabilježen drugi smrtni slučaj od koronavirusa, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. Kako nezvanično saznajemo, umro je pacijent u Konjicu, a riiječ je o vozaču direkora Igmana Đahida Muratbegovića.


NEMA KOMENTARA