Potpredsjednik Barcelone o povratku Neymara: Možda on to želi, ali mi ne želimo

Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik Barcelone o povratku Neymara: Možda on to želi, ali mi ne želimo
Foto: EPA-EFE / Neymar

Potpredsjednik Barcelone Jordi Cardoner precrtao je Neymara sa spiska potencijalnih pojačanja ovog prijelaznog roka.

Neymar se javio Messiju, sada je mnogo jasnije gdje će igrati iduće sezone

Iako su brojni mediji pisali kako je to završena stvar, izgleda da Brazilac nije ni blizu povratka u Kataloniju.

„Istina je da Neymar hoće nazad, ali nismo ostali u kontaktu s njim jer nam se dosta toga nije dopalo u njegovom odlasku. Eventualni dogovor između dvije strane nije ni na dnevnom redu. Do kraja avgusta su odlasci na stolu, a ne dolasci igrača. S Neymarom ne da nismo ništa potpisali, nego nismo u razgovorima, kamoli pregovorima“, rekao je Cardoner.

Dodatno je pojasnio zašto se ofanzivac PSG-a neće vratiti.

„On i mnogi drugi nogometaši žele igrati za Barcelonu, nije mi iznenađenje to što se želi vratiti. Pique je otišao u United pa je htio da se vrati, Fabregas je otišao u Arsenal... To je normalno, mi smo Barca. Neymar je također veliki igrač koji želi nazad, ali u njegovom slučaju prije svega moramo uzeti u obzir i pomno procijeniti okolnosti u kojima je taj igrač napustio naš klub“, rekao je potpredsjednik Barce.

Komentirao je i eventualni dolazak Antonine Griezmanna iz Atletica.

„Razumijem da svaki igrač želii doći u Barcelonu gdje igra najbolji igrač svih vremena. Svaki igrač bi rado došao, ali mi moramo balansirati budžet“,  pojasnio je Cardoner.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije