Posljednja šansa za 'Vukove'

Radiosarajevo.ba
Posljednja šansa za 'Vukove'

Foto: Getty images

U utorak i srijedu se igra posljednje kolo grupne faze takmičenja u fudbalskoj Ligi prvaka. Najzanimljiviji okršaji biće u Wolfsburgu i Torinu.

Njemački prvak, Wolfsburg dočekuje veliki Manchester United. Vukovima za siguran prolaz je potrebna pobjeda nad Vragovima, te bi tako ekipa u kojoj nastupaju naši reprezentativci Zvjezdan Misimović i Edin Džeko zauzela prvo mjesto u grupi B. U slučaju bilo kojeg drugog rezultata u Wolfsburg Areni, a pod pretpostavkom da CSKA savlada Besiktas u Istambulu, prvak Njemačke bi se oprostio od takmičenja u svojoj prvoj sezoni u najelitnijem takmičenju.

"Ne smijemo misliti samo na napad. Moramo biti vrlo oprezni jer United ima izvanredne napadače. Mislim, ne treba srljati odmah na početku utakmice. Imamo pred sobom 90 minuta. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati u Istanbulu. Možda će ispasti da nam pobjeda niti ne treba", izjavio je Zvjezdan Misimović za UEFA-inu oficijelnu stranicu.

"Manchester ima velikih problema sa povrijeđenim i bolesnim igračima, ali isto tako znamo da će Alex Ferguson i pored toga na teren izvesti snažan tim. Na Old Trafordu mogu da igraju samo kvalitetni fudbaleri, tako da se ne zanosimo previše pričama da će Manchester biti oslabljen", rekao je Armin Veh, trener Wolfsburga, i dodao da njegova ekipa nije bez šansi: "Mislim da možemo napraviti podvig, pobijediti velikog rivala i plasirati se u narednu rundu. Već smo dosta toga postigli u Ligi prvaka, ali želimo još".

"Nema mnogo kalkulacija, mi želimo pobjediti večeras. Sami odlučujemo o svojoj sudbini i ne želimo se oslanjati na rezultat iz Istanbula. Već u prvoj utakmici sa Manchesterom smo pokazali da se možemo nositi s njima. Očekujem jednu borbenu utakmicu, nećemo srljati, Mancehster je ekipa koja nam lako može postići gol na jednoj našoj grešci, igrat ćemo oprezno ali to ne znači da ćemo se braniti, neće im biti lako, rekao je Edin Džeko za Sportin.ba.

Mijajlović prenosi utakmicu Wolfsburga

Nakon što je u javnosti postao poznat po svom specifičnom načinu prenosa fudbalskih utakmica, Marjana Mijajlovića ćemo ponovo, nakon duže vremena, slušati na tv ekranima i to na Federalnoj TV, javlja portal reprezentacija.net.

"Za daljnji angažman trenutno nemamo informacija, ali možemo potvrditi da će Mijajlović sutra prenositi utakmicu Wolfsburg - Manchester United", navedeno je u izjavi FTV-a.

Još jedan velikan evropskog nogometa napustit će takmičenje u Ligi prvaka. U Grupi A Bordeaux je osigurao prvu poziciju u grupi, tako da će se za drugo mjesto koje vodi u osminu finala boriti Juventus i Bayern. Stara dama ima više šanse, jer pored domaćeg terena ima prednost od jednog boda, tako da će im u susretu protiv Bayerna biti potreban samo bod. Bavarcima je sa druge strane u igri samo pobjeda.

"Gledao sam neke domaće utakmice Juventusa u kojima nisu pokazali ništa naročito. Juventus je dobra ekipa, ali su i u prvenstvu i kroz utakmice Lige prvaka pokazali da imaju problema. Sve je u našim rukama, samo moramo dobro igrati. Nadamo se i mislimo da smo sposobni pobijediti Juve", rekao je Ivica Olić, napadač Bayerna.

Tri ekipe iz grupe C imaju priliku osigurati osminu finala najelitnijeg nogometnog takmičenja. Real Madrid gostuje u Marseilleu, a Francuzima je pobjeda potrebna ako žele prezimiti u Ligi prvaka. U slučaju da Milan slavi u Zurichu, pobjeda Marseillea protiv Kraljevskog kluba neće mnogo značiti. Trener Reala Manuel Pellegrini u ovom susretu, zbog povrede, neće moći računati na Kaku koji nije ni doputovao u Marseille.

Najnezanimljivije biće u grupi D gdje je sve riješeno. Chelsea, koji je osigurao prvu poziciju dočekuje kiparski APOEL, a drugoplasirana ekipa Porta gostuje u Madridu kod Atletica. Teško je vjerovati da prvak Kipra može napraviti čudo i slaviti na Stamford Bridgeu, te uz eventualni poraz Atletica na svom Vicente Calderonu, zauzeti treću poziciju koja bi APOEL-u pružila nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije