Posjeta predstavnika UEFA-e stadionu Grbavica

Fena
Posjeta predstavnika UEFA-e stadionu Grbavica
Predstavnici Evropske fudbalske federacije (UEFA) posjetili su Stadion Grbavica i napravili kontrolu trenutnog stanja na stadionu koji je prošao kroz veliku rekonstrukciju u posljednje dvije godine.

Posjeta UEFA-e je organizovana u sklopu projekta Fudbalskog saveza BiH o poboljšanju infrastrukture na stadionima u BiH i nastavak onoga što je prilikom posjete BiH govorio predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Današnjem obilasku Stadiona Grbavica su, osim predstavnika UEFA-e Nebojše Ivkovića i FSBiH Nihada Hodžića, prisustovali predstavnici lokalne zajednice, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te zamjenik gradonačelnika Nedžad Fazlija.

Svi prisutni su izrazili spremnost da daju podršku klubu i u narednim infrastrukturnim projektima, saopćeno je iz FK Željezničar.

Klub je u saradnji s kompanijom Aksa, ovom prilikom prezentovao idejne i izvedbene projekte na izgradnji cijelog stadiona. U tekućoj 2018. godini predviđena je zamjena glavnog travnjaka, ugradnja novog sistema kontrole ulaza, radovi na fasadi na sjevernoj tribini te izgradnja krova iznad istočne tribine. Nakon toga u naredne dvije godine planirana je izgradnja južne i zapadne tribine, navodi se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije