Portugalci u problemima zbog kartona

Radiosarajevo.ba
Portugalci u problemima zbog kartona

Odavno su poznati problemi reprezentacija BiH sa kartonima, ali ono što je bitno jeste da i Portugalci imaju isti problem. Čak devetorici igrača prijeti opasnost da ako u prvom meču u Lisabonu dobiju žuti karton ne igraju u revanšu na Bilinom Polju.

Po jedan žuti karton imaju Bosingwa, Dani, Duda, Almeida, Quaresma, Leidson, Nani, Pepe i Meireles. Ipak iz udarne postave su samo četiri igrača koji su odigrali po devet utakmica, a to su Bosingwa, Nani, Meireles i Pepe. Almeida je odigrao samo šest utakmica zbog operacije slijepog crijeva.

Istom broju igrača u redovima našeg nacionalnog tima prijeti suspenzija ako dobiju žuti karton. To su Misimović, Mravac, Damjanović, Berberović, Rahimić, Muratović, Spahić, Nadarević i Jahić su u opasnosti da propuste drugi meč.

Razlika između ova dva tima jeste što selektor Portugala Carlos Queiroz na klupi ima odlične igrače koji bez većih problema mogu zamjeniti nekog od kartoniranih. Miroslav Ćiro Blažević nema taj luksuz, pogotovo kada je riječ o zadnjoj liniji gdje čak petorici igrača prijeti suspenzija.

Prva utakmica baraža igra se na stadionu Benfice Estadio da Luz 14. novembra sa početkom u 21.30 po bh. vremenu.

Vezano:
BiH u baražu protiv Portugala (VIDEO)
Portugalci se nadali Sloveniji
Bh. reprezentativci o Portugalu
Ronaldo košta kao reprezentacija BiH

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije