Debitant Island i odlični Halldorsson zaustavili Ronalda i Portugal

Radiosarajevo.ba
Debitant Island i odlični Halldorsson zaustavili Ronalda i Portugal
Portugal je večeras na stadionu Geoffroy Guichard u prvom kolu Evropskog prvenstva u grupi F, odmjerio snage s reprezentacijom Islanda. Susret je završen rezultatom 1:1.

Prvu su zaprijetili Islanđani. Gyfli Sigurdsson se izborio za šut u trećoj minuti susreta. Danilo i Ricardo Carvalho pokušali su izblokirati udarac, ali je Rui Patricio odlično intervenisao i zaustavio pokušaj napadača Swanseaja. Nakon odbrane Patricija lopta se odbila opet do Sigurdssona, ali je napadač nije mogao iskontrolisati, pa je Patricio imao lagan posao.

Prvu priliku za Portugal imao je Nani u petoj minuti susreta. Joao Moutinho je izveo slobodni udarac, ali udarac glavom Portugalca nije bio problem za Hannesa Halldórssona. Već u narednom napadu pokušao je Danilo, ali je Bjarnason izblokirao njegov udarac. Cristiano Ronaldo prvi put prijeti u 12. minuti susreta, ali njegov udarac nije ugrozio gol Islanda. Novu priliku Portugal je imao u 18. minuti susreta, ali je pokušaj Vieirinhe zaustavio golman Islanda.

Portugal ponovo prijeti preko Nanija u 21. minuti. Cristiano Ronaldo se odlično oslobodio Saevarsson, centrirao, ali udarac Nanija glavom brani Halldórsson. Četiri minute kasnije opet prijeti Cristiano Ronaldo. Odlično ga je uposlio Pepe, ali Ronaldo nije uspio dobro prihvatiti loptu, pa je Halldórsson otklonio opasnost.

Portugal je poveo u 31. minuti. Andre Gomes je centrirao s desne strane, pronašao Nanija na visini peterca, koji postiže svoj 18. gol u dresu Portugala. U finišu prvog poluvremena dva puta je zaprijetio Joao Moutinho, ali Halldórsson nije imao mnogo problema s udarcima veznjaka Portugala. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Portugal.

Island je izjednačio u 51. minuti susreta. Odlično je s desne strane centrirao Gudmundsson, a zaboravljenom Bjarnasonu nije bilo teško da s pet metara matira nemoćnog Rui Patricija. Portugal je do novog vodstva mogao u 63. minuti utakmice. Vieirinha je prošao po desnoj strani, centrirao u šesnaesterac, ali je golman Islanda snalažljiviji od Nanija.

Portugal prijeti u 71. minuti susreta preko Nanija. Centrirao je Guerreiro, a napadač Portugala šutirao glavom, samo pored stative Halldórssona. Portugal ponovo prijeti preko Quaresme u 78. minuti, ali je još jednom na visini zadatka golman Islanda. Ronaldo je pokušao nakon slobodnog udarca u 82. minuti, ali je odbrana Islanda intervenisala. Samo minutu kasnije u prilici je Pepe, ali se rezultat ne mijenja.

Nevjerovatnu priliku Ronaldo je propustio u 85. minuti. Neometan je šutirao glavom s peterca, ali pravo u odlično postavljenog Halldorssona. Već u narednom napadu priliku da donese vodstvo Islandu imao je Finnbogason, ali je ovaj put siguran Rui Patricio. Susret je završen rezultatom 1:1. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije