Portsmouthu do daljnjeg zabranjeni transferi

Radiosarajevo.ba
Portsmouthu do daljnjeg zabranjeni transferi

Foto: Getty

Engleski fudbalski savez (FA) zabranio je premijerligašu Portsmouthu kupovinu novih igrača zbog ogromnih dugova u kojima se klub nalazi.

Ovaj posrnuli fudbalski klub koji je jedno vrijeme igrao i u evropskim takmičenjima i zadavao muke jačim engleskim klubovima do daljnjeg neće moći kupiti niti jednog novog igrača. Iz FA-a poručuju da će pratiti finansijsku situaciju u Portsmouthu i da će na osnovu daljeg razvoja događaja mijenjati i donositi odluke.

Urednik vijesti Sky Sportsa Bryan Swanson piše kako je zabrana transfera vjerovatno povezana s neplaćenim ratama Arsenalu za Lassanu Diarru (koji je poslije otišao u Real Madrid gdje i danas igra), kao i sa neplaćenim ratama za Glena Johnsona, kojeg su Mornari kupili od Chelsea, da bi Johnson bio masno prodat Liverpoolu ovog ljeta.

Pored toga, javna je tajna na Otoku da igrači i osoblje kluba prošlog mjeseca nisu dobili platu. Međutim, uprava Portsmoutha je „relaksirana i očekuju da će se problem riješiti čim prije“, kako su rekli za Sky Sports.

Portsmouth jeste prije dvadesetak dana dobio novog vlasnika, arapskog milijardera koji posluje s nekretninama, Alija Al-Faraja, ali čini se da Faraj još uvijek nije stigao konsolidirati situaciju. Pored toga, iz uprave kluba saopštili su da se novi vlasnik ipak neće pojaviti na utakmici protiv Wigan Athletica ovog vikenda, što otočki novinari tumače kao loš znak.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije