Poništena kazna: Juventusu vraćeno 15 bodova!

0
Radiosarajevo.ba
Poništena kazna: Juventusu vraćeno 15 bodova!
Foto: PrtScr / Juventus

Vrhovni italijanski sportski sud u četvrtak 20. aprila, je donio odluku da se Juventusu vrati 15 bodova koji su im oduzeti u februaru zbog finansijskih neregularnosti.

Juventus s vraćenim bodovima ima 59 i skočio je na treće mjesto na tabeli, te dolazi u odličnu poziciju za igranje Lige prvaka sljedeće sezone.

Naime, sa svojih 59 bodova, Juventus sada ima 16 manje od vodećeg Napolija, dva manje od drugog Lazija, ali i tri više od četvrte Rome, odnosno šest više od petog Milana i osam više od sada šestog Intera.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Ligu prvaka će izboriti četiri prvoplasirane ekipe na kraju sezone do koje je ostalo još osam kola.

Prije ove odluke Juventusova najveća prilika za ulazak u Ligu prvaka sljedeće sezone bilo je moguće jedino uz osvajanje Evropske lige.

Sada izgleda kako je milanskim klubovima najveća šansa za igranje Lige prvaka sljedeće godine osvajanje naslova evropskog prvaka ove sezone s obzirom da će se upravo Milan i Inter sastati u polufinalu najjačeg klupskog nogometnog takmičenja, te će pobjednik igrati u velikom finalu protiv boljeg iz dvoboja Real Madrid - Manchester City.

Po svemu sudeći, borba za Ligu prvaka sljedeće sezone bit će izuzetno zanimljiva..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije