Ponestaje mogućih protivnika za februar

Radiosarajevo.ba
Ponestaje mogućih protivnika za februar


Po FIFA-inom kalendaru 29. februar je rezervisan za odigravanje prijateljskih utakmica. Još uvijek nije poznato ko će voditi Bosnu i Hercegovinu u narednoj godini, a kamo li protiv koga ćemo igrati u prijateljskom susretu.

U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, ipak, žele prvo riješiti pitanje selektora, a razgovori sa Safetom Sušićem, kojem krajem godine ističe ugovor, trebali bi biti obavljeni u srijedu.

"Prije nego zaključimo pregovore bilo bi preuranjeno govoriti o imenima mogućih protivnika. Mogu samo reći da postoji velika mogućnost da odigramo jednu prijeteljsku utakmicu sa izuzetno zanimljivim rivalom u nerednoj godini", rekao je za Nezavisne Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

Od evropskih atraktivnih slobodne su Italija i Španija, a protivnike još uvijek nemaju Srbija, Makedonija i Norveška. Od prekookeanskih velikana slobodan je Brazil.

Treba uzeti u obzir i to da je u februaru nepovoljno vrijeme za odigravanje utakmica u Bosni i Hercegovini, te da ćemo u tom terminu igrati vjerovatno na strani.

Iz naše kvalifikacione grupe za odlazak na Svjetsko prvenstvo jedino još Litvanija nema protivnika u februaru. Grci će igrati protiv Belgije, Latvija protiv Kazahstana, Slovačka protiv Turske, a Lithenštajn protiv Malte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije