Ponavlja se utakmica između Ajaxa i AZ-a

Radiosarajevo.ba
Ponavlja se utakmica između Ajaxa i AZ-a

Iz Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) donijeli su odluku kako će se prekinuta utakmica osmine finala Nizozemskog kupa između Ajaxa i AZ Alkmaara ponoviti u cijelosti 19. januara pred praznim tribinama...

Podsjećamo, pri 1-0 vodstvu Ajaxa protiv AZ Alkmaara 21. decembra s tribina Amsterdam Arene se u 36. minuti na travnjak probio 19-godišnji pijani huligan i u punom sprintu krenuo na kostarikanskog golmana gostujućeg tima.

Prisebni i fizički snažniji golman spremno ga je dočekao, srušio ga preciznim volej-udarcem, te još dva puta udario punom nogom u tijelo dok je ležao na tlu. Golmanu Alvaradu je potom pokazan izravni karton koji je kasnije Holandski  nogometni savez (KNVB) poništio, dok je utakmica prekinuta.

Huliganu prijeti doživotna zabrana ulaska na stadione

Iz KNVB-a objasnili su kako bi bilo "nerazumno" nastaviti utakmicu od 37. minute jer bi u tom slučaju AZ Alkmaar morao igrati s desetoricom igrača zbog isključenja kostarikanskog vratara, iako je ono kasnije poništeno.

Ovako će oba tima krenuti od nule, a biti će lišeni i pomoći s tribina. Pobjednik susreta igrat će u četvrtfinalu protiv trećeligaša GVVV-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije