Pomjeren start Super lige Srbije

0
Radiosarajevo.ba
Pomjeren start Super lige Srbije
Foto: EPA-EFE / Crvena zvezda

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović rekao je u utorak, 4. jula, da je početak nove sezone Super lige Srbije pomjeren za 29. juli, u očekivanju odluke Suda za sportsku arbitražu (CAS) u slučaju "Kolubara".

"Nama je bilo predviđeno da prvenstvo počne 21. ili 22. jula i da ne bismo došli u situaciju u zavisnosti kakva bude odluka u Lozani, da ne bi imali problema, ostavili smo sedam dana 'lufta' da može da se sve iskoriguje. Ja očekujem da će ta odluka biti donijeta nekoliko dana ranije tako da ćemo imati vremena da obavimo sve aktivnosti", rekao je Nedimović za televiziju Prva.

Fudbalski klub Kolubara kažnjen je oduzimanjem devet bodova, nakon što je Evropska fudbalska unija (UEFA) podnijela prijavu FSS-u zbog sumnjivih ishoda mečeva Mladost GAT - Kolubara i Kolubara - Spartak u Super ligi Srbije.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Ekipa iz Lazarevca je nakon te odluke ispala u Prvu ligu Srbije, ali je CAS privremeno stavio van snage rješenje FSS-a do okončanja postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije