Polufinalni okršaj Lige prvaka: Bayern i Real remizirali na Allianz Areni

0
Radiosarajevo.ba
Polufinalni okršaj Lige prvaka: Bayern i Real remizirali na Allianz Areni
FOTO: AA / Bayern Munchen - Real Madrid

Završena je prva utakmica polufinalnog okršaja UEFA Lige prvaka između minhenskog Bayerna i madridskog Reala. Na kraju pobjednika nije bilo a susret je završen rezultatom 2:2.

Već u prvoj minuti vidjeli smo odliču priliku za Bayern. Sane se nakon dodavanja Kanea našao sam pred golmanom gostiju iz Madrida ali je potonji izašao kao pobjednik iz tog duela. U šestoj minuti je i sam Kane imao dobru priliku, ali Lunin ponovo dobro brani, da bi minutu poslije ponovo Sane šutirao, ali ovoga puta preko gola.

Jedan od uzbudljivjih momenata smo vidjeli u devetoj minuti. Kane je šutirao gotovo sa same sredine terena, želeći da iznenadi Lunina, ali lopta odlazi malo preko njegovog gola. Uslijedile su potom dvije prilike koje je imao Musiala, u 12. i 15. minuti, ali oba puta je bio neprecizan, piše SC Sport.

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Međutim, i pored dominacije Bayerna u uvodnom dijelu utakmice, Real je bio taj koji je došao do prednosti. U 24. minuti Vinicius Junior pogađa nakon lijepe asistencije Kroosa za 0:1.

Time je pritisak Bayerna i splasnuo. Imali su “Bavarci” više loptu u svome posjedu, ali nije bilo pravih prilika, sve do 42. minute. Kane je tada šutirao iz slobodnog udarca sa 20-ak metara ali lopta odlazi pored gola. U 45. minuti je na drugoj strani, također iz slobodnog udarca, šutirao Rodrygo, ali lopta pogađa živi zid.

To je bilo sve što smo vidjeli u prvom poluvremenu prve utakmice polufinala UEFA Lige prvaka.

It finishes all square ⚖️ All to play for still in Madrid 🙏

Posted by FC Bayern München on Tuesday, April 30, 2024

Drugo poluvrijeme je počelo jednako mirno kako je završeno i prvo, a prvu ozbiljnu priliku bilježimo u 51. minuti kada je Kroos šutirao nakon lijepog dodavanja Bellinghama, ali Neuer je bio dobro postavljen i zaustavlja njegov udarac.

Dvije minute kasnije Bayern dolazi do izjednačenja. Leroy Sane je odlično prošao po desnoj strani, šutirao je i poslao loptu u mrežu za 1:1.

Nisu se gosti oporavili ni od tog pogotka, a uslijedio je novi šok. U 56. minuti Musiala je oboren u šesnaestercu, a glavni arbitar Clement Turpin pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Harry Kane sa preokret “Bavaraca” i oduševljenje na tribinama “Allianz Arene”.

☝ Vinicius Jr ☝ #UCL

Posted by Real Madrid C.F. on Tuesday, April 30, 2024

Nije se Bayern zaustavio ni nakon preokreta. Nastavili su dominirati na terenu, odnosno polovini terena koja je pripadala “Kraljevskom klubu”. U 66. minuti Kane se našao u odličnoj prilici ali je izblokiran u posljednjem trenutku. Minutu poslije Dier je šutirao nakon kornera ali Lunin brani.

U 79. minuti bilježimo i odličnu priliku za Real Madrid. Vinicius je primio jednu loptu u šesnaestercu, namjestio se i šutirao, ali Neuer zaustavlja njegov udarac.

U 82. minuti Real Madrid dolazi do izjednačenja, i to iz penala. Prethodno je Rodrygo prodro u šesnaesterac domaćih, Kim Min-Jae ga naivno ruši, a Turpin ovoga puta pokazuje na bijelu tačku u korist gostiju. Siguran izvođač penala bio je Vinicius Junior za 2:2 i svoj drugi pogodak večeras.

Do kraja utakmice, izuzev par solo prodora Gnabryja nismo vidjeli ništa ni na jednoj strani. Sigurno je tome uticao i umor od vrlo visokog tempa utakmice, ali i prevashodno čuvanje vlastitog gola. Tako je bez pobjednika okončan prvi polufinalni okršaj u UEFA Ligi prvaka ove sezone.

Uzvratni susret je na rasporedu 8. maja na “Santiago Bernabeu” u Madridu. Sutra, 1. maja, od 21:00 na rasporedu je i prva utakmica drugog polufinalnog duela između Borussije Dortmund i Paris Saint-Germaina.

Polufinale UEFA Lige prvaka, 1. utakmica:

Bayern Munchen 2:2 Real Madrid (Sane 53’, Kane (p) 57’ – Vinicius 24’, (p) 83’)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije