Polufinale Kupa BiH: Sloboda dočekuje Slaviju

Radiosarajevo.ba
Polufinale Kupa BiH: Sloboda dočekuje Slaviju

Prva utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igra se na stadionu Tušanj u Tuzli između Slobode i Slavije.

Domaći u ovom susretu žele pobjedu za mirniji revanš na stadionu Slavije.

"Svaka pobjeda nam je važna i sigurno ćemo je tražiti, ali bez obzira na rezultat - igra se još 90 minuta na terenu Slavije i tamo će se odlučivati. Važno nam je da ne primimo pogodak", rekao je trener Tuzlaka Sakib Malkočević.

“Slavija je uvijek Slavija, bez obzira da li dolaze kompletni ili ne. Ovo je finale Kupa i sigurno je kako moramo očekivati dobru Slaviju. Mislim da prva utakmica neće odlučiti osvajača Kupa. Međutim, ovaj finalni dvomeč je nova prilika da prvi put u 90-godišnjoj istoriji osvojimo ovaj trofej", dodao je trener Slobode.

Tuzlaci imaju motiv više za osvajanje Kupa jer su prošle sezone izgubili finalnu utakmicu od Zrinjskog. Ovo će Crveno-crnim biti sedmo finale Kupa nacionalnog takmičenja, uključujući i ono iz 1971 godine kada su poraženi od Crvene Zvezde. Tim iz 'grada soli' izgubio je i u finalima 1995., 1996., 1998., 2000., 2008. godine.

Za prvu polufinalnu utakmicu Malkočević neće moći računati na Almira Bekića koji zbog kartona ne može igrati protiv Slavije.

Gosti sa druge strane nemaju problema sa sastavom, a u Tuzlu putuju kako bi izvukli povoljan rezultat pred uzvratni susret u Istočnom Sarajevu.

"Teško je u Tuzli slaviti, ali moji igrači vjeruju da mogu pobijediti. Mi znamo šta hoćemo i ta koćemo se od počet ka i postaviti. Moramo imati mirnoću u po sjedu lopte i strpljenje. Šta bi nam značilo da se brani mo i izgubimo? Na Tušanj dolazimo upravo po rezultat koji bi odluku prebacio na naš stadion", rekao je trener Slavije Zoran Erbez.

Slavija je u sezoni 2006-07 igrala u finalu Kupa Bosne i Hercegovine gdje je u dvomeču poražena od Širokog brijega. Na klupi Slavije kao pomočnik Milomiru Odoviću je sjedio Zoran Erbez.

Podsjetimo Sloboda je u polufinalu izbacila Široki brijeg, dok je Slavija bila bolja od mostarskog Zrinjskog.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije