Poljski huligani ubijaju mačetom

Radiosarajevo.ba
Poljski huligani ubijaju mačetom


Manje od godinu prije početka Evropskog nogometnog prvenstva, Poljsku, zemlju suorganizatora, potresaju huligansko-navijački incidenti.

Navijači krakowske Wisle ubili su suparničkog navijača Cravovije – mačetom! Ubijeni navijač prolazio je pored grupe navijača zvanih Ajkule.

Poljska ima velikih problema sa huliganizmom, što bi mogao postati veliki problem kada se bude odigravao Euro, u Poljskoj i Ukrajini.

Na snimku jedne od sigurnosnih kamera u Krakowu vidi se kako navijači Wisle mačetom ubijaju pristalicu gradskog rivala Cracovije.

Ubistvo se dogodilo u sred dana kada je nesretni navijač Cracovije slučajno naišao na navijače Wisle.

Poljski mediji javljaju da je Tomasz C. bio poznati navijač Cravovije, jedan od vođa, koji je ranijih godina važio za jednog od najopasnijih huligana, ali se navodno u posljednje vrijeme primirio i živio normalnimživotom.

Također, poljska novinska agencija PAP javlja kako je moguće da je posrijedi obračun kriminalaca i dilera, a ne navijački obračun.

Ovo je drugo ubistvo navijača u Poljskoj u posljednjih par dana pošto je u ponedjeljak na moto trkama u gradu Zielona Gora policijski automobil usmrtio jednog gledaoca.

Uslijedili su neredi tokom kojih je uhapšeno devet navijača, a dva policajca su povređena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije