Tragedija: Policija ubila mladog fudbalera

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: Policija ubila mladog fudbalera
FOTO: Screenshot / Mladi fudbaler Lucas Gonzalez

Cijela Argentina oplakuje mladog fudbalera Lucasa Gonzaleza (17) koji je preminuo pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Naime, Lucas, koji igra za argentinskog drugoligaša Barracas Central iz Buenos Airesa, vraćao se u srijedu s treninga u automobilu s još dvojicom saigrača.

Policajci su presreli njihov automobil, pucali na njih te pogodili u glavu mladog Lucasa koji je preminuo od posljedica ranjavanja, piše ESPN.

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakvi jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakvi jesu

"Opraštamo se od Lucasa s beskrajnom tugom. Klub je nemoćan da pomogne oko onoga što se dogodilo. Tražimo poštovanje prema porodici, a u klubu će biti proglašena trodnevna žalost. Upućujemo saučešće njegovoj porodici, prijateljima i suigračima. Želimo pravdu za njega", objavio je njegov klub Barracas.

I dalje su nepoznate okolnosti cijelog slučaja i pitanje je što su nedužni mladići mogli skriviti.

Trojica policajaca u civilu su navodno uočila automobil u kojem je bio Gonzalez te su im se mladi nogometaši učinili sumnjivima.

Slijedili su ih te pucali na njihov automobil, a jedan metak je nažalost pogodio mladog Lucasa u glavu. Prevezli su ga u bolnicu, no nije izdržao. Preminuo je u četvrtak poslijepodne. Policajci su suspendovani.

"Istražujemo ovaj slučaj. Nećemo tolerirati policajce koji krše zakon", rekao je Marcelo D’Alessandro, gradski ministar sigurnosti.

Najveći argentinski klubovi poput Boce Juniors, River Platea i Independientea stali su uz porodicu preminulog nogometaša te traže pravdu za Lucasa. Naciji se obratio i argentinski predsjednik Alberto Fernandez.

"Želim izraziti svu svoju solidarnost s porodicom Lucasa Gonzaleza. Svoju predanost vašoj majci Cintiji i vašem ocu Mariju u ovom bolnom trenutku. Stavit ćemo na raspolaganje sve državne resurse kako bismo mogli doći do istine i pravde", oglasio se predsjednik, piše Dalmacija.danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije