Pogledajte Rakitićeve ruke nakon što je stradao golman Seville, magnet za huligane

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte Rakitićeve ruke nakon što je stradao golman Seville, magnet za huligane
Foto: Twitter / Huligani su povrijedili golmana Seville

Marko Dmitrović, srbijanski golman Seville, opet je na udaru huligana koji mu nanijeli povrede su na revanš utakmici osmine finala Lige Europe između Fenerbahčea i Sevilje.

Srbijanskom reprezentativcu je tom prilikom raskrvarena glava, a ljekarska služba je morala hitno da reaguje, pa su mu ljekari sanirali povredu glave na terenu.

Tri sedmice nakon što je na utakmici kod PSV-a navijač domaćih upao u teren i šakom udario Dmitrovića, a on mu uzvratio i savladao ga, golman je također na gostovanju u Europa ligi ozbiljno napadnut.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Sevilla je sada kod Fenerbahčea igrala uzvrat osmine finala, a u 54. minuti utakmica je prekinuta jer su navijači domaćih upaljačem pogodili Dmitrovića u glavu i raskrvarili ga. Liječnička služba gostiju zašila mu je ranu, nakon čega je Dmitrović nastavio utakmicu do kraja.

To je bilo zahtjevno jer nakon što je Sevilla u prvom meču pobijedila 2:0, u drugom je Fenerbahče vodio 1:0 kada su njegovi navijači ozlijedili golmana gostiju. Ipak, ranjeni Dmitrović je izdržao do kraja i Sevilla je prošla uprkos porazu.

Pojavile su se fotografije koje pokazuju da je Dmitrović primio pravu kanonadu s tribina stadiona u Istanbulu. Na njima se vidi kako je njegov suigrač Ivan Rakitić napunio ruke upaljačima koje je pokupio iz kaznenog prostora Seville i odnio ih sucu Michaelu Oliveru da ih evidentira. Izvjesno je da Fenerbahče čeka rigorozna kazna, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije