Počelo uvođenje VAR sistema u BiH, oglasio se Vico Zeljković: "Greške sudija će biti minimizirane"

1
Radiosarajevo.ba
Počelo uvođenje VAR sistema u BiH, oglasio se Vico Zeljković: "Greške sudija će biti minimizirane"
Foto: FB / Počelo uvođenje VAR sistema

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković objavio je da je danas, 29. aprila, zvanično počela implementacija sistema "VAR" u Bosni i Hercegovini.

"Kao što smo i ranije obećali, danas je zvanično počela implementacija sistema "VAR" u Bosni i Hercegovini, a cilj je da ovaj sistem bude u funkciji od prvog kola naredne sezone WWin lige", rekao je Zeljković.

Naveo je da je počela obuka sudija.

Saobraćajna nesreća na autoputu: Stvorene gužve na ovoj dionici

Saobraćajna nesreća na autoputu: Stvorene gužve na ovoj dionici

"Danas je na Ilidži počeo prvi seminar, gdje će NS/FS BiH u saradnji sa FIFA instruktorima obučavati sudije i pomoćnike na suđenju za korištenje tehnologije, a seminaru prisustvuju i kontrolori suđenja.

Obezbijedili smo najbolju opremu brenda "Hawk-Eye", koja je jedna od lidera u oblasti VAR tehnologije, koju koristi FIFA i ta oprema je već nabavljena.

Ovo je nakon hibridnog travnog terena, još jedan veliki projekat, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta fudbala i domaćih takmičenja. Uz VAR tehnologiju greške sudija će sigurno biti minimizirane", naveo je Zeljković u objavi na Facebooku.

Како је раније и обећано, данас је званично почела имплементација "ВАР" система у БиХ, а циљ је да овај систем буде у...

Posted by Vico Zeljković on Monday, April 29, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije