Počelo rušenje istočne tribine na stadionu Grbavica

Lana Ramljak
Počelo rušenje istočne tribine na stadionu Grbavica
Radiosarajevo.ba / Rušenje istočne tribine
Ovog jutra, građevinska mašinerija počela je rušenje istočne tribine stadiona Grbavica.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak, ovog jutra i zvanično su počeli radovi na uklanjanju istočne tribine.

Dodao je kako će nova tribina na istoku biti gotova do kraja godine.

Imajući u vidu da je Općina Novo Sarajevo prethodno odbila izdati urbanističku saglasnost za izvođenje radova (uvažili su spor koji Fudbalski klub Željezničar ima sa Sportskim društvom Željezničar, a u vezi sa spornim nekretninama na stadionu), pitamo Šiljka da li su obavijestili Općinu o radovima koji su počeli jutros. Kazao nam je da jesu, te naglasio i da je istekao rok koji je Općina imala da odgovore na Željine zahtjeve za radove na istoku.

Treba podsjetiti i da SD nije suvlasnik tribine na istoku:

„Planirani radovi na stadionu – gradnja istočne tribine i hitna sanaciona rekonstrukcija postojećeg dijela zapadne tribine nisu planirani na spornim česticama sjeverne tribine sa uglovima i lokacije Plavi zamak. SD Željezničar nije suvlasnik lokacija na kojima su planirani radovi i stoga argumentovano tvrdimo da nisu tačni službeni navodi Općine i Općinskog načelnika“, ranije su poručili iz FK Željezničar.

Također, jutros su iz Kluba saopćili da je ekspert za infrastrukturu, bezbjednost i stadione NS/FS BiH, Nihad Hodžić, posjetio danas Fudbalski klub Željezničar te izvršio pregled trenutnih radova na rekonstrukciji Stadiona Grbavica.

„Ovom prilikom, Hodžića su sa svim detaljima radova upoznali predsjednik Nadzornog odbora, Senad Misimović, direktor Kluba, Mirsad Šiljak, član UO, Almir Hadžiosmanović te menadžer pravnih i administrativnih poslova FK Željezničar, Amer Duvnjak.

Nakon obilaska Stadiona Grbavica i detaljnih konsultacija, zaključeno je da svi radovi teku planiranom dinamikom te da zadovoljavaju sve kriterije NS/FS BiH i UEFA-e. Radovi na rekonstrukciji Stadiona Grbavica će se nastaviti i u narednim danima, a rok za završetak radova je 31. Maj“, naveli su iz Plavog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije