Počelo okupljanje pred Estoniju

Radiosarajevo.ba
Počelo okupljanje pred Estoniju

Današnje okupljanje nogometnih reprezentativaca BiH u hotelu Hercegovina na Ilidži proteklo je u sjeni jučerašnjih nasilnih sukoba u kojima je život izgubio navijač Sarajeva Vedran Puljić. Krvave scene iz Širokog Brijega obišle su javnost, a vidno uznemiren je bio i selektor Blažević.

"Dijete je poginulo, a ja da pričam o Estoniji...Svi se moramo ujediniti u ovim teškim trenucima i pozvati sve na mir i toleranciju, jer nam je svima u ovom momentu to najpotrebnije", rekao je Ćiro, prenosi Sportsport.ba.

Igračima ne manjka fizičke spremnosti, ali selektora brine kako će se jučerašnji incident odraziti na igrače.

"Što se tiče fizičke spreme tu zaista nemam briga. Međutim, mene brine kako će igrači reagovati na psihološkom planu. To će biti problem. Činjenica je da je mladić poginuo i to je užasna stvar, koja će morati ostaviti posljedice", dodao je selektor bh. fudbalske reprezentacije, javlja Sportsport.ba

Pobjeda protiv Estonije vodi BiH direktno u baraž, a ukoliko se to i ostvari, posljednja utakmica protiv Španije bi se mogla igrati rasterećenije.

"Vidjet ćete kako će to biti vraški teška utakmica. Znam po sebi kakav je osjećaj kada te neko ponizi. A, mi smo protiv Estonije u Zenici baš pretjerali. Bio je to jedan od najtežih njihovih poraza. Pa, oni su namučili Brazilce", upozorava Blažević, prenosi Sportin.ba.

Također, prema neslužbenim informacijama, povreda kapitena bh. reprezentacije i igrača Montpelliera mnogo je manja nego što se prvobitno nagađalo te bi mogao nastupiti protiv Estonije, javljaju sarajevski mediji.

Vezano: Spahić upitan za Estoniju i Španiju

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije