Počela operacija Uzbekistan

Radiosarajevo.ba
Počela operacija Uzbekistan

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u petak u hotelu Hercegovina gdje će se pripremati za susret u Uzbekistanu.

Naš najbolji tim u predstojećih deset dana odigraće tri prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu u ponedjeljak u Taškentu protiv Uzbekistana, zatim 5. juna u Sarajevu protiv bh. selekcije novinara, te četiri dana kasnije u francuskom Kanu protiv Omana. Za prvi susret popularni Ćiro odlučio se pozvati većinom fudbalere koji su imali nešto manju minutažu u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i one za koje vjeruje da bi svojom igrom u budućnosti mogli biti kandidati za A tim.

Kako piše portal sporsport.ba selektor Blažević već nakon prvog trening zna sastav koji će istrčati u Taškentu. Na golu bi trebao stajati Nemanja Supić, a stoperski trojac činili bi Ilija Prodanović, Emir Spahić i Velibor Vasilić. Na desnom boku bi bio Sanel Jahić, a na lijevom Elmir Kuduzović. Vlastimir Jovanović, Elvir Čolić i Velibor Đurić trebali činiti vezni red, dok bi napadu trebali zaigrati Alen Škoro i Emir Hadžić.

"Uzbekistan je ozbiljna ekipa koja nam može zagorčati život i zato moramo odigrati maksimalno borbeno", rekao je juče Miroslav Blažević na okupljanju najbolje fudbalske reprezentacije BiH u Sarajevu.

"Vjerujem da će svi pozvani momci pokazati veliku želju u Uzbekistanu. Znatiželjan sam uoči ove utakmice, jer želim da vidim s kojom vrstom talenta i kapacitetom raspolažu većinom momci koji do sad nisu imali priliku igrati za reprezentaciju. Ne treba misliti da nas čeka lagana utakmica. Uzbekistan je zemlja čiji su klubovi na kontinentalnom takmičenju Lige prvaka eliminisali brojne kvalitetne timove iz Irana i drugih zemalja. Sigurno je da njihova reprezentacija ima kvalitet, a to je prilika našim fudbalerima da se dokažu", rekao je Blažević za Nezavisne novine, i dodak kako će se novinarskoj selekciji i Omanu suprotstaviti u najjačem sastavu.

Na okupljanje su kasnili Spahić i Jahić, dok je Bojan Regoje stigao povrijeđen. Utakmicu protiv Uzbekistana propsutiće Bojan Regoje, prvotimac osvajača Kupa BiH, ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva. On je u finalnoj utakmici Kupa BiH protiv Slobode zadobio jači udarac u predjelu kuka, te je u petak na prozivku reprezentacije stigao povrijeđen. Nakon ljekarskog pregleda propisana mu je terapija i konstatovano da ima hematom na kuku.

Putnici za Uzbekistan:
Nemanja Supić (Javor Ivanjica) i Adis Nurković (Travnik), Emir Spahić (-), Ilija Prodanović, Elmir Kuduzović (Sloboda), Elvir Čolić, Amer Jugo (Velež), Saša Kajkut, Stojan Vranješ (Borac), Bojan Regoje, Vlastimir Jovanović (Slavija), Alen Škoro (Sarajevo), Emir Hadžić (Čelik), Samir Bekrić (Željezničar), Velibor Đurić (Zrinjski), Josip Topić (Široki Brijeg), Velibor Vasilić (Zvijezda) i Sanel Jahić (PAOK).

Do polaska u Uzbekistan naši reprezentativci odradiće još jedan trening, večeras u 18.30 sati na igralištu Igmana na Ilidži. Polazak reprezentacije BiH u Uzbekistan planiran je za sutra u ranim jutarnjim satima letom iz Sarajeva preko Istanbula. Utakmica se igra u ponedjeljak u 16.05 po našem vremenu uz direktan prenos na BHT.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije