Pobjede Sarajeva, Slavije, Olimpika i Veleža

Radiosarajevo.ba
Pobjede Sarajeva, Slavije, Olimpika i Veleža

FOTO: fotoservis.info

Danas je odigrano jedanaest utakmica šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je rano povelo u utakmici protiv Radnika. Već u 2. minuti Dudo je matirao gostujućeg golmana, te se s rezultatom 1:0 otišlo na pauzu između dva poluvremena. U nastavku je Sarajevo ovjerilo pobjedu i plasman u osminu finala Kupa. Najprije je u 55. minuti Jahović pogodio za 2:0, a nešto kasnije Rizvanović iz penala povećava na 3:0. Strijelac za konačnih 4:0 bio je Pliska.

Velež je terensku dominaciju krunisao u 26. minuti kada je Majkić pogodio za 1:0. Već u 33. minuti Čolić je povisio na 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. U 66. minuti je Škaljić povisio na 3:0, a pogodak za uvjerljivih 4:0 postigao je Duraković u 77. minuti.

U utakmici između Rudara i Slobode domaćini su veći dio utakmice igrali s igračem manje, te nisu imali previše šanse protiv momčadi iz Tuzle. Sloboda je u vodstvo došla u posljednjim trenucima prvog djela kada je Kasapović pogodio s bijele tačke. U nastavku je Sloboda udvostručila vodstvo pogotkom Bojića. Igrači i rukovodstvo Rudara imali su dosta primjedbi na suđenje u ovoj utakmici, jer, prema njihovom viđenju, nije postojao niti penal, niti crveni karton dosuđen domaćinima

Olimpik je u vodstvo došao u 33. minuti pogotkom Pelak iz penala, a gosti poravnavaju pred kraj prvog djela. U nastavku su gledatelji na Grbavici vidjeli pravu paradu golova, a na kraju su više razloga za slavlje imali nogometaši Olimpika koji su izborili plasman dalje.

Slavija je u obranu naslova u Kupu BiH krenula pobjedom nad jablaničkom Turbinom. Domaćine je u vodstvo doveo Džermanović u 10. minuti, a isti igrač je u nastavku susreta pogodio za konačnih 2:0.

Hodžić je odličnim pogotkom u 41. minuti pogodio za vodstvo Sloge u utakmici protiv Zvijezde. U 58. minuti Brković pogotkom iz slobodnjaka pogađa za 1:1. Sloga iz penala ponovno dolazi u vodstvo, ali gosti iz Gradačca preko Ćorića poravnavaju na konačnih 2:2. Nakon ruleta jedanaesteraca prolaz dalje izborila je momčad Sloge.

Zrinjski je bez većih problema izborio plasman u osminu finala Kupa BiH. Već u 9. minuti Spajić pogađa vlastiti mrežu za radost Mostaraca. Musa je u 33. povisio na 2:0, a u nastavku su Kordić i Zadro pogodili za uvjerljivu pobjedu Zrinjskog nad Mladosti (4:0).

Modriča je ranije izbacila Slobodu iz Bosanskog Novog, a banjalučki Borac je ostao bez protivnika nakon što je Posušje odustalo od takmičenja.

Rezultati šesnaestine finala Kupa BiH:

Rudar (Prijedor) – Sutjeska 4:1
Sloga – Zvijezda 2:2 (jedanaesterci 6:5)
Slavija – Turbina 2:0
Kozara – Široki 0:4
Travnik – Jedinstvo 2:1
Zrinjski - Mladost D. Svilaj 4:0
Rudar (Kakanj)– Sloboda 0:2
Velež - BSK Banjaluka 4:0
Sarajevo - Radnik Hadžići 4:0
Olimpik - Radnik Lipnica 4:2
Laktaši - Sloga Doboj 0:2

Utorak:
Željezničar - Bosna (Sarajevo) 1:0
Proleter (Tešanj) - Leotar 2:3

Odgođeno
Čelik - Krajina (Cazin)

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije