Pobjeda nad Sarajevom poklon navijačima

Radiosarajevo.ba
Pobjeda nad Sarajevom poklon navijačima

Željezničar je na Grbavici slavio u posljednjih 11 utakmica I samo ta činjenica održava glavu “plavima“ iznad vode. Međutim, u subotu na Grbavicu ne dolazi bilo ko - već gradski rival koji se bori za izlazak u Evropu, što je za Upravu i tim Željezničara već godinama misaona imenica, piše Oslobođenje.

Ipak, kada se igraju gradski derbiji, favorita nema, iako, mora se priznati, Sarajevo igra u mnogo boljoj formi nego Željezničar, a toga su svjesni i na Grbavici.

“Pobjedom u derbiju itekako bismo popravili situaciju u klubu, a vjerovatno i obradovali naše navijače, koji, nažalost, ove sezone nisu imali previše razloga za slavlje“, rekao je Haris Alihodžić, trener Željezničara.

“Sarajevo na proljeće igra zaista dobro, a mnogo su dobili i dolaskom Škore, koji će nam biti najveća prijetnja. Međutim, ima modobru defanzivnu liniju, koja odlično igra na do maćem terenu, gdje nismo poraženi već 11 utakmica. Nadam se da ćemo i protiv Sarajeva nastaviti taj niz”, dodao je Alihodžić.

Željezničar u susretu protiv Sarajeva ne može računati na Omerovića, koji je u Banjoj Luci dobio crveni karton, te na povrijeđene Rovčanina i Radovanovića, dok se u tim vraćaju Bekrić, Bučan, M. Bešlija, Cocalić, te Memišević, koji je nakon duge pauze zbog povrede napokon počeo sa normalnim treninzima.

Navijači Željezničara su davno otpisali ovu sezonu, a jedino što im može donijeti malo radosti jeste pobjeda protiv gradskog rivala, koji bi eventualnom pobjedom na Grbavici osigruali učešće u Kupu UEFA.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije