Po jedan igrač Željezničara i Slobode na spisku selektora Peteva

0
Radiosarajevo.ba
Po jedan igrač Željezničara i Slobode na spisku selektora Peteva
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Detalji s utakmice Željezničar - Sloboda

Fudbalski klubovi Željezničar i Sloboda objavili su putem zvaničnih stranica, da su njihovi prvotimci Vedran Vrhovac i veznjak Saša Maksimović, dobili pozive selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivayla Peteva za prijateljski meč sa SAD-om 18. decembra.

Nakon prethodne obavijesti iz FK Velež, da su njegovi prvotimci Mehmed Ćosić i Haris Ovčina dobili pozive u A selekciju, još dva bh. kluba su se "pohvalila" pozivima upućenim njihovim igračima.

Mladi stoper Željezničara igra fantastično ove sezone i glavni je igrač u odbrani ekipe Tomislava Ivkovića.

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Saša Maksimović je neizostavan igrač u ekipi Slobode, a ove sezone upisao je četiri nastupa za U-19 reprezentaciju BiH.

"Selektor Ivaylo Petev pozvao je Vedrana Vrhovca za naredni susret "Zmajeva" protiv Sjedinjenih Američkih Država koji se igra 18. decembra u Los Anđelesu, potvrdio je Željezničar, baš kao i tuzlanski premijerligaš.

"Sretan sam zbog poziva. Svakom igraču je san da predstavlja svoju zemlju i sigurno je da će ovo biti motiv za još jači rad i što bolje igre na terenu. Hvala stručnom štabu kao i svim mojim saigračima bez kojih ovaj poziv zasigurno ne bi bio moguć'', kazao je Saša Maksimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije