Pljušte ostavke u Želji: Nakon Jasmina Badžaka, otišli Ermin Čengić i Haris Lulić

1
A. S.
Pljušte ostavke u Želji: Nakon Jasmina Badžaka, otišli Ermin Čengić i Haris Lulić
Foto: FK Željezničar / Ermin Čengić, predsjednik Skupštine FK Željezničar

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine FK Željezničar Ermin Čengić i Haris Lulić podnijeli su ostavke na svoje funkcije u klubu, nakon što je to već uradio potpredsjednik kluba Jasmin Badžak, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Haris i ja smo došli u paketu i u paketu odlazimo. Naš odlazak ne treba shvatiti kao tragediju, jer Željo ima dovoljno ljudi u Upravi da nas dostojno zamjene. U postojećim okolnostima smatramo da smo dali maksimum kako bi FK Željezničar izašao iz duboke krize u kojoj se trenutno nalazi. Nismo uspjeli i nakon 13 mjeseci želimo dati šansu drugima", kazao je Čengić za Radiosarajevo.ba.

Nešto ranije, Čengić i Lulić su članovima Skupštine, Upravnog odbora i Nadzornog odbora FK Željezničar, dostavili svoje pismene ostavke.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem podnosimo neopozive ostavke na funkcije predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar. U postojećim okolnostima smatramo da smo dali svoj maksimum u svakom pogledu kako bi FK Željezničar izašao iz duboke krize u kojoj se trenutno nalazi. 

U proteklih 13 mjeseci bili smo involvirani u većinu dešavanja unutar kluba u značajno većoj mjeri nego što je to bilo nužno za obavljanje funkcija na koje ste nas izabrali i vjerujemo da je naša odgovornost da se u ovom trenutku povučemo kako bi oslobodili prostor za  nekoga od članova Skupštine koji će moći preuzeti i kvalitetno voditi Skupštinu u narednom periodu.    

Naš angažman na zvaničnim funkcijama u FK Željezničar se završava sa današnjim danom ali ostajemo na raspolaganju da u skladu sa procedurom iniciramo sazivanje sjednice Skupštine na kojoj će biti izabrani novi predsjednik i potpredsjednik Skupštine, a mi razriješeni. Aktivnosti koje smo započeli i koje smatramo dugoročnim interesom kluba ćemo se truditi nastaviti u mjeri u kojoj nam to bude omogućeno i koliko to okolnosti dozvole", navodi se u saopćenju u kojem su u potpisu Ermin Čengić i Haris Lulić.

Podsjećamo, ranije je potpredsjednik Željezničara Jasmin Badžak podnio ostavku rekavši kako ne može prihvatiti ovako loše rezultate i sramnu igru igrača u godini kada klub slavi 100 godina postojanja.

Plavi su u prvom kolu proljetnog dijela remizirali protiv Sarajeva na svojoj Grbavici (0:0), dok su danas u Tuzli doživjeli poraz od Tuzla Cityja rezultatom 2:0.

Naredni meč igraju protiv istog protivnika u okviru Kupa BiH, a nakon toga i domaći susretu Premijer ligi BiH protiv Olimpika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije