Plavi više željeli pobjedu

Radiosarajevo.ba
Plavi više željeli pobjedu

FOTO: fkzeljeznicar.com

Za razliku od derbija koje smo gledali prošlih sezona, ovogodišnji na Grbavici pružio je iznenađujuće dobru igru, smišljene pasove i ono što je najvažnije golove.

Ova utakmica je, neračunajući utakmice pod reflektorima, jedina svijetla tačka u protekloj sezoni za Željeznilar. Plavi su osigurali opstanak što se za jedan od najtrofejnijih bh. klubova nikako ne može smatrati uspjehom.

Na Grbavici, ipak, smatraju da su na neki način spasili sezonu. Pobjeda nad gradskim rivalom tokom istorije vrlo je često bila važnija od same igre i pozicije na tabeli tokom sezone.

Teško je izdvojiti nekoga iz pobjedničkog tima, ali pored strijelaca Bekrića i Bešlije, svoju najbolju utakmicu u plavom dresu pružio je Sead Bučan.

"Nije se samo moja forma popravila, već i forma cijele ekipe, a kad svi igramo dobro onda i pojedinci dolaze do izražaja", rekao je Bučan za Osobođenje i dodao da "ovaj put smo mi bili prisebniji, više smo željeli tu pobjedu i na kraju smo je zasluženo i ostvarili."

"Imamo veliki problem gostujućeg terena, to je evidentno. Međutim, sada idemo Širokom koji ne može ni gore ni dole i vjerujem da možemo do dobrog rezultata, pogotovo ako budemo igrali kao na Grbavici", rekao je veznjak Željezničara koji smatra da ovu sezonu treba mirno privesti kraju.

"Treba reći koji igrači trebaju klubu, a koji ne i treba ciljano dovoditi pojačanja, a ne po nekiliko sličnih igrača gomilati na jedno mjesto. Nakon toga, sa nekim novim igračima, koji će zaista biti prava pojačanja, krenuti ka Evropi, pa možta i po titulu prvaka", želje su Bučana.

Sličnog je mišljenja, u gradskim derbijima još uvijek neporaženi, Mirsad Bešlija.

"U narednoj sezoni moramo se boriti za titulu. Uz dva-tri pojačanja, siguran sam da se može napraviti veoma dobra ekipa. Željezničar je predugo bez Evrope, u narednoj sezoni ne smije biti kiksa", rekao je za Dnevni avaz Bešlija koji je uspio i zatresti mrežu Alaima.

"Mislim da je presudila naša veća želja. Nakon loše sezone, morali smo Manijacima pokloniti radost pobjede nad najvećim rivalom. Ovo nam je bila posljednja prilika da se bar malo iskupimo za propuste", rekao je Bešlija koji se osvrnuo na protekli derbi i pohvalio navijače koji su ih, prema njegovim riječima, vodili do pobjed.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije