Plavi večeras dočekuju Tuzlake: Šta najavljuje Osim, a šta Nalić

0
Radiosarajevo.ba
Plavi večeras dočekuju Tuzlake: Šta najavljuje Osim, a šta Nalić

Na stadionu Grbavica, večeras od 20 sati, snage će, u okviru 10 kola m:tel Premijer lige BiH, odmjeriti domaćin, Fk Željezničar, i gosti iz FK Tuzla City

Derbi kola, kojeg će suditi sudija iz Banje Luke Dragan Petrović i koji će se također igrati bez gledalaca, dolazi u trenutku kada Plavi žele što prije zaboraviti poraz protiv Krupe na Vrbasu, no u ekipi neće biti povrijeđenog kapitena Semira Štilića, a vjerovatno neće biti ni Damira Sadikovića koji uskoro putuje u Poljsku.

"Imamo nekakvih personalnih problema koji su neočekivano došli, poluočekivano, ali i neočekivano, koje ćemo morati prebroditi kako god da znamo u ponedjeljak, ali imat ćemo 11 igrača spremnih da se biju, da se trude, da trče i da pokušaju nas ostaviti u gornjem dijelu tabele, a to možemo samo pobjedama", poručio je uoči utakmice šef Plavih Amar Osim, te dodao:

"Imamo nekakvih problemčića, a ovo 'čića' sam dodao da malo ublažimo to, ali šta da radimo.(...) Nismo nijednom bili kompletni čitavu sezonu, ova utakmica je ličila na tu gdje bi mogli biti kompletni, jer smo veliku pauzu imali i napokon smo malo se skupili, ali međutim neće tako biti. Ništa novo za nas."

S druge strane, Tuzlaci su maksimalno relaksirani. U posljednjoj utakmici slavili su u gradskom derbiju, a Zlatan Nalić na raspolaganju ima sve igrače osim novih, Augustina Doffoa i Nermina Hodžića.

"Ekipe koje primaju malo golova ozbiljne su ekipe. Željo je, mislim, uz Zrinjski, jedini na tri primljena pogotka. Naravno, vrijedno je pomena i da imaju dvije utakmice u zaostatku.
Željo je imao turbulentan period u posljednjih mjesec dana iza sebe i to ih čini još opasnijim u ovoj utakmici, a nas jos obazrivijim", rekao je Nalić za TuzlaLIVE.ba.

Svjestan je koliko i iz kojih razloga ih teška utakmica čeka na Grbavici i, dodaje, pripremali su se na najbolji način: "Tuzla City je ekipa koja se stoposto fokusira na svoju igru i koja respektuje svakog protivnika podjednako. U ovu, kao i u sve dosadašnje utakmice, ulazimo odlučni i želimo igrati dobar fudbal i pokušati osvojiti bodove."

Zanima li vas kako možete zaraditi večeras - MOZZART, pak, daje veliku prednost domaćinu.

Kvota na pobjedu Željezničara iznosi 1.60, dok je pobjeda Tuzlaka visokih 5.10.

Kvota na meč bez pobjednika iznosi privlačnih 3.60, a ostalu MOZZART ponudu možete pogledati OVDJE.

Utakmica između FK Željezničar i FK Tuzla City počinje u 20 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije