Rođeni danas dočekuju Plave, Osim poručio: Očekujem lijepu utakmicu

2
Radiosarajevo.ba
Rođeni danas dočekuju Plave, Osim poručio: Očekujem lijepu utakmicu
Foto: FK Željezničar / Željezničar sjajan na startu sezone

Derbi utakmicu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će na stadionu Rođeni odigrati mostarski Velež i sarajevski Željezničar, a Plavi su jučer otputovali u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do derbija.

Prvi duel ove sezone Željezničar je riješio u svoju korist na stadionu Grbavica u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0.

Amar Osim vjeruje kako će Plavi i Rođeni opet odigrati jednu kvalitetnu utakmicu.

"Očekujem lijepu utakmicu kao što uglavnom i budu utakmice između Želje i Veleža. Ne vidim razlog da odstupimo od te neke fine prakse pogotovo što ćemo igrati pod reflektorima. Prvi put će Željo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima koji je inače onako fudbalski pravi stadion, pogotovo s ovom novom tribinom i reflektorima. Falit će publika naravno zbog koje se igra fudbal, ali ne sumnjam da će utakmica biti napeta, puna naboja i nadam se kvaliteta jer obje ekipe imaju u svojim redovima dovoljno dobrih pojedinaca i dovoljno dobro razvijen stil igre da bi se mogao očekivati neki kvalitet i vidjet ćemo ko će se bolje snaći u toj napetoj utakmici, kazao je jučer Osim.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se danas s početkom u 17 sati, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Goranom Dujakom, dok je četvrti sudija Zoran Grbić.

Gostujući Željezničar je favorit.

Pobjeda Plavih kvota je 2.35, remi 3.20, a kvota na pobjedu domaćih je 2.90.

Kompletnu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije