Platini i Baggio u Kući slavnih

Radiosarajevo.ba
Platini i Baggio u Kući slavnih


Bivši osvajač "Zlatne lopte" Roberto Baggio i nekadašnja zvezda Juventusa a sada predsjednik UEFA-e Michel Platini primljeni su u ponedjeljak u Kuću slavnih Italijanskog nogometnog saveza.

Baggio je u karijeri igrao za Vicenzu, Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolognu, Inter i Bresciu. Sa ekipom iz Torina osvojio je prvenstvo i kup Italije, te UEFA kup, dok je sa ekipom Milana postao Seriu A. Sa reprezentacijom Italije osvojio je drugo (1994.) i treće mjesto (1990.) na SP-u.

Michael Platini je karijeru počeo u francuskom Nancyju, a zatim prešao u Saint-Etienne. Od 1982. do 1987. godine nosio je dres Juventusa sa kojim je osvojio dva prvenstva Italije, Kup Italije, Kup prvaka, Interkontinentalni kup.

U kuću slavnih primjeni su također i bivši selektori Italije Arrigo Sacchi i Marcello Lippi, najbolji strijelac italijanske reprezentacije svih vremena Luigi Riva, dopredsjednik AC Milana Adriano Galliani i bivši sudija Pierluigi Collina, javile su agencije.

Kuća slavnih nalazi se u muzeju italijanskog trening centra u predgrađu Firenze, Covercianu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije