Pjanić strijelac u pobjedi Lyona (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pjanić strijelac u pobjedi Lyona (VIDEO)

U srijedu je odigrano preostalih osam utakmica Lige prvaka.

Lyon našeg Miralema Pjanića slavio je na svom Stade de Gerlandu protiv Fiorentine sa 1:0. Lyon je u prvom poluvremenu bio dominantnija ekipa, ali nisu uspjeli savladati raspoloženog Fraya. Ključni momenat utakmice dogodio se u samom finišu prvog poluvremena kada je isključen napadač Viola Gilardino. U nastavku susreta još veći pritisak domaćih rezultirao je pogotkom našeg reprezentativca Miralema Pjanića za 1:0. Na kraju će se ispostaviti da je to bio i jedini pogodak na utakmici.

http://www.youtube.com/watch?v=h_H2tKnBcY4&feature=player_embedded


Istim rezultatom Liverpool je savladao mađarski Debrecen. Iako se očekivalo da će Redsi u potpunosti nadigrati Mađare, to se nije dogodilo. Debrecen se na Anfieldu pokazao kao izetno jak protivnik, a jedini pogodak na utakmici postigao je Kuyt u 45. minuti susreta.

http://www.youtube.com/watch?v=4uMxB_18iWo


Utakmica od koje se najviše očekivalo završena je bez golova. Riječ je o susretu na San Siru gdje su Inter i Barcelona podijelili bodove. Gosti su bolje otvorili susret, dvije je prilike imao Messi, a jednu Ibrahimović. Nakon toga Inter se budi i stava prilike preko Milita i Sneijdera. U nastavku susreta nekoliko prilika na obje strane, a najbolju je propustio realizovati Mesi.

Dinamo Kiev je sa 3:1 ispratio ruskog predstavnika ekipu Rubina. Nije tako dobro krenulo po ukrajinski klub. Gosti iz Kazana su poveli golom Domingueza u 25. minuti. Rezultat 0:1 stajao je na semaforu sve do 71. minute kada Yussuf poravnava rezultat, a osam minuta kasnije domaći u preokreću rezultat u svoju korist. Strijelac drugog gola za Dinamo bio je Magrao. Konačnih 3:1 postavio je Gusev u 85. minuti.

http://www.youtube.com/watch?v=iI_1r3jxbGw


Glasgow Rangersi, našeg Saše Papca ostali su neporaženi na gostovanju u Stuttgartu, odigravši sa Nijemcima 1:1. Domaći su u vodstvo došli nakon 18. minuta igre, a strijelac je bio Pogrebnyak. Škoti su do izjednačenja i vrijednog boda stigli u 77. minuti preko Bougherre. Treba dodati i to da je Saša Papac odigrao čitavu utakmicu i da je u 71. minuti. zaradio žuti karton.

Sevilla je na svom terenu sa 2:0 savladala rumunsku Unireu. Domaći su došli u vodstvo preko Luisa Fabiana u samom finišu prvog dijela. Konačan rezultat postavio je Renato u 70. minuti.

Olympiakos je na svom Georgios Karaiskakis stadionu minimalno slavio protiv holandskog prvaka AZ Alkmaara. Jedini pogodak na utakmici postigao je Torosidis desetak minuta prije kraja susreta.

Možda i najzanimljiviji susret odigrali su u Liegeu Standard i Arsenal. Belgijanci su, pomalo nevjerovatno, u prvih pet minuta utakmice vodili sa 2:0. Prvi put loptu iz mreže treći golman Arsenala Vito Mannone morao je vaditi već u trećoj minuti kada je gol postigao Mangala. Dvije minute kasnije Gallas u svom šesnaestercu ruši Jovanovića, a sudija dosuđuje najstrožiju kaznu. Jovanović je izveo jedanaesterac i nakon samo pet minuta igre doveo Standard u vodstvo od 2:0.

Igrači iz Londona su se od šoka oporavili tek u posljednjoj minuti prvog dijela kada Bendtner smanjuje na 2:1. U drugom poluvremenu Arsenal je bio puno bolja ekipa, a pritisak su krunisali pogotkom u 78. minuti preko Vermaelena. Tri minute kasnije hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva pogodio je za potpuni preokret engleskog tima i konačnih 2:3.

http://www.youtube.com/watch?v=FDiXh2QH_7A


Rezultati:
Liverpool 1 - 0 Debrecen
FT Lyon 1 - 0 Fiorentina

Dynamo Kyiv 3 - 1 Rubin Kazan
Inter Milan 0 - 0 Barcelona

Sevilla 2 - 0 Unirea Urziceni
Stuttgart 1 - 1 Rangers

Olympiakos Piraeus 1 - 0 AZ Alkmaar
Standard Liege 2 - 3 Arsenal

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije