Pjanić se oglasio nakon eurogola i crvenog kartona: Poslao poruku i navijačima

Radiosarajevo.ba
Pjanić se oglasio nakon eurogola i crvenog kartona: Poslao poruku i navijačima
Twitter / Trenutak kada je Miralem Pjanić majstorski pogodio protiv Napolija iz slobodnog udarca

Juventus je sinoć u velikom derbiju 26. kola italijanske Serije A pobijedio Napoli sa 2:1 i otišao na nedostižni 16 bodova timu podno Vezuva.

Jedan od igrača koji je obilježio ovaj susret u Napulju je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, koji je sjajno pogodio iz slobodnog udarca u 28. minuti susreta. Pjaniću je ovo prvi gol iz slobodnog udarca ove godine, a italijanski mediji naglašavaju njegov ugled s obzirom na to "da je uzeo loptu ispred nosa Cristiana Ronalda i zabio prelijepi gol". 

Majstorija Zmaja: Pjanić lijepim golom iz slobodnjaka utišao Napoli

Prvo magija, pa crveni karton: Pjanić isključen zbog gluposti

Međutim, u 47. minuti je Pjanić je isključen jer je igranjem rukom prekinuo jedan napad Napolija, nakon čega ga je sudija Rocchi poslao u svlačionicu.

Sjajni Zmaj se nakon utakmice, u kojoj je Juventus praktično osvjerio titulu, oglasio i govorio o važnposti susreta, ali i izvinio zbog nepromišljenog poteza zbog kojeg je dobio drugi, odnosno crveni karton.

“Sve mi je ovo pomiješano… Od euforije zbog gola do osjećaja krivice, jer sam saigrače ostavio na cjedilu. Izvinjavam se zbog crvenog kartona, odluka sudije se mora poštivati”, kazao je Pjanić. 

Zanimljivo je da je odgovornost zbog Pjanićevog ranijeg odlaska “pod tuš”, preuzeo i trener Juventusa Massimiliano Allegri.

“Malo sam zaspao, trebao sam izvesti Pjanića iz igre kada je dobio prvi žuti karton. Bio je pod rizikom, a ja nisam očekivao da će igrati rukom. Napoli je bio hrabar, publika ih je nosila, a mi smo imali sreće jer je Insigne promašio penal”, kazao je Allegri, koji je prema pisanju italijanskih medija na izlaznim vratima kluba, a njegovu sudbinu odredit će domaći susret protiv Atletico Madrid u osmini finala Lige prvaka, koji je na rasporedu 12. marta u Torinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije