Pjanić s Juventusom u lovu na dvostruku krunu: Najbolji smo u Italiji

Radiosarajevo.ba
Pjanić s Juventusom u lovu na dvostruku krunu: Najbolji smo u Italiji
Kao i proteklih sezona, Juventus je, nakon ispadanja iz Lige prvaka, utjehu potražio na domaćem tlu.

Titula prvaka Italije je nadohvat ruke, a prvi trofej došao je u njihove vitrine ove sedmice kad su u finalu kupa deklasirali Milan.

U nedjelju bi i Scudetto mogao biti matematički osiguran jer Bianconerima u duelu s Romom na Olimpicu (20:45) treba bod za matematičku potvrdu sedmog uzastopnog naslova prvaka Italije.

Poslije rimskog finala kupa, vezni igrač Juventusa Miralem Pjanić, koji je u Staru damu došao baš iz Rome, jasno je postavio dijagnozu stanja u italijanskom prvenstvu osvrnuvši se pritom na riječi Napolijevog predsjednika koji tvrdi da je naslov trebao pripasti ekipi iz grada podno Vezuva:

"O čemu pričamo, o utakmici protiv Intera? Jedna utakmica može odlučiti prvenstvo? Da je Napoli pobijedio Milan, bili bi prvi i sve bi bilo u njihovim rukama... Mi smo ponosni što smo ovdje, uvjereni smo da smo najbolji!", naglasio je bh. nogometaš dodavši:

"Žao mi je što dolaze takve glasine, ali one su vrlo tihe u usporedbi s onim što mi radimo. Važno je da nastavljamo podizati trofeje - zaslužili smo ih na terenu".

Potom se Pjanić osvrnuo i na nadolazeći dvoboju s Romom:

"U nedjelju idemo uzeti naslov i bit će to jedna predivna godina. Često se ne razumije žrtva koju podnosimo da bismo bili tu gdje jesmo. Pogledajte samo četiri uzastopna kupa, to je najbolji dokaz ovog nevjerojatnog niza", prenosi Goal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije