Pjanić o izvođenju slobodnih udaraca: Volim se igrati s golmanom

Radiosarajevo.ba
Pjanić o izvođenju slobodnih udaraca: Volim se igrati s golmanom
Miralem Pjanić uvršten je u idealni prošlosezonski tim Serie A na svečanosti koja je održana u Italiji.

Na ovogodišnjoj ceremoniji ukazana je velika čast bh. veznjaku, koji se našao rame uz rame s najboljim nogometašima svijeta.

Također, za Pjanića se veže i titula najboljeg izvođača slobodnih udaraca u Europi, a upravo o tome je pričao za francuski L'Equipe.

"To je magičan trenutak kada svi gledaju u vas. Velika je odgovornost, ali u tome upravo najviše uživam. Uzmem loptu, koncentriram se i ne bojim", progovorio je Miralem Pjanić.

"Kada stavite loptu blizu 16 metara, cijeli stadion skandira vaše ime i očekuju da zabijete. Uvijek je taj pritisak."

"Uvijek pogledam golmana da vidim je li u nekom uglu ili na sredini gola, te onda tražim od dva saigrača da stanu u živi zid da sakriju loptu. Volim se igrati s golmanom i nadmudrivati prije udarca", dodao je Pjanić.

Također, u svom intervjuu dotakao se i činjenice da je Juventus prošle godine igrao finale Lige prvaka, a kako Pjanić smatra sada su spremniji za korak dalje - osvajanje trona.

"Želimo ove sezone ciljati i na Ligu prvaka jer prošle godine nekako nismo bili spremni. Ipak, naš glavni cilj i dalje je Scudetto. Što se tiče Higuaina on je jako motiviran, ali ne znamo još uvijek hoće li će biti spreman za utakmicu zbog lakše ozljede," kazao je Pjanić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije