Pjanić ne želi u Nicu

Radiosarajevo.ba
Pjanić ne želi u Nicu

Već ranije je francuski list Le Progres objavio kako bi nogometni A reprezentativac Miralem Pjanić trebao otići na posudbu u francuskog prvoligaša Nicu. Čelnici Lyona su navodno spremni da u sklopu dogovora oko transfera francuskog reprezentativca Loica Remya iz Nice ponude 16 miliona eura i svog nogometaša Anthonyja Mouniera, a bh. nogometaš bi bio ponuđen na jednogodišnju posudbu u Nicu kao dodatni motiv za zaključenje ugovora.

Pomalo iznenađujuće, ali na službenoj stranici Lyona je objavljena reakcija mladog bh. reprezentativca u kojoj govori kako je odlučan ostati i izboriti svoje mjesto u Lyonu. Budući da Gerland više nije dom za Benzemu koji će od sljedeće sezone igrati za Real, a ni za Brazilca Juninha koji je karijeru nastavio na Srednjem istoku, Pjanić ima realne šanse da se u budućnosti izbori za bolju minutažu na terenu s obzirom da je prošlu sezonu većinom proveo na klupi.

"Odlazak u Nicu ne dolazi u obzir. Lyon uopšte ne mislim napuštati čak ni u vidu posude, a i trener mi je rekao računa na mene i sljedeća sezona u Lyonu je ono što me motivira. Imam 19 godina i želja mi je da izborim svoje mjesto u ekipi. Želio bih da postanem važan elemenat ekipe i svojim zalaganjem ću nastojati da otežam zadatak treneru.", rekao je Pjanić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije