Pjanić: Moje vrijeme tek dolazi

Radiosarajevo.ba
Pjanić: Moje vrijeme tek dolazi

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, igrač koji je sa 18 godina potpisao ugovor sa velikim Olympiquem iz Lyona, a u isto vrijeme oblačio dres A tima.

Ove sezone nije imao preveliku minutažu, ali sigurno je kako će mladi Bosanac izgraditi blistavu karijeru. Pjanić je prošle godine iz Metza u Lyon doveden kao potencijalna zamjena za ikonu lavova sa Gerlanda, Juninha. Ovo je bila posljednja Juninhova sezona u Lyonu a francuski mediji našeg dragulja već vide kao dostojnu zamjenu za Brazilca.

"Najmlađi sam nogometaš u ekipi Lyona, sami znate kakvo je ime Lyon, dobijao sam šansu, igrao sam nekoliko puta od prve minute, debitovao sam u ligi prvaka, i to je zaista veliki uspjeh za igrača koji ima 18 godina", rekao je za sportin.ba Miralem Pjanić komentarišući proteklu sezonu i dodao kako se nada većoj minutaži iduće sezone.

"Vezni red Lyona je odličan, ja ću dati sve od sebe da naredne sezone budem standardan. Na meni je da budem što bolji, nebitno kakva je konkurencija, siguno će sad biti više prostora jer Juninho je jedan od najboljih veznjaka koji je ikada igrao u Franuskoj, on je bio zaštitni znak Lyona. Moje vrijeme tek dolazi, mislim da bi naredna sezona mogla biti idealna, nadam se da ću se u naredne dvije godine apsolutno afirmisati i postati važna karika u igri Lyona.", rekao je Pjanić.

O reprezentaciji BiH...

"Najvažnije je da smo svi na okupu, ne mogu vam opisati koliko se radujem svakom novom okupljanju, presretan sam kada vidim sve igrače. Moramo imati maksimalan pristup i koncentraciju protiv reprezentacije novinara jer ima tu kvalitetnih igrača iz domaće lige i regiona kako sam čuo. Pozive su dobili i nekoliko igrača koji igraju u evropskim zemljama tako da mislim da neće biti lako ali ako budemo maksimalno koncentrisani, rezultat ne bi trebao izostati", rekao je mladi veznjak Olympiquea i dodao da isto vrijedi i za Oman.

"Nepoznanica su i to je najopasnije, moramo biti jako oprezni da bi u ove dvije utakmice ubilježili dvije pobjede što bi bila dobra uvertira pred nastavak kvalifikacija", rekao je Miralem Pjanić za sportin.ba.

Pjanić bi, kako navode neki mediji mogao zamijeniti Misimovića u susretu protiv Armenije 5. septembra u kvalifikacijskoj utakmici za SP 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Najbolji asistent Bundeslige zbog kartona će biti promoran propustiti ovaj susret.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije