Pjanić: Fray je spasio Fiorentinu

Radiosarajevo.ba
Pjanić: Fray je spasio Fiorentinu

FOTO: Reuters

Francuskog golmana Fiorentine Sebastiena Freya mladi je bosanski vezni nogometaš Lyona Miralem Pjanić (19) proglasio krivcem za mršavu pobjedu Francuza u prvom kolu E skupine Lige prvaka.

Odlučujući je gol, jedini u utakmici, Pjanić na Gerlandu zabio 15 minuta prije kraja utakmice.

"Sretan sam što sam zabio, ali zasluge ne pripadaju meni već cijelom timu. Morali smo pobijediti na vlastitom terenu jer se nalazimo se u vrlo teškoj skupini. Uspjeli smo, 1-0 dovoljno je dobar rezultat", rekao je nasljednik Juninhovog dresa (broj osam) u Lyonovoj ekpi nakon utakmice.

"Mogli smo zabiti još dva ili tri pogotka, no suparnicima je gol branio izvanredan golman", komplimentirao je Freyju supernadareni reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je ove sezone zabio već tri gola za svoju ekipu u službenim utakmicama.

"Ove sezone trener mi daje više prostora u igri i prepun sam sampouzdanja. Sezona je za mene, ali i klub dobro krenula. Uvjeren sam da je pred ovom ekipom dobra sezona", dodao je Pjanić za portal sportsport.ba

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije