Pjanić fantastičan u pobjedi Lyona (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pjanić fantastičan u pobjedi Lyona (VIDEO)

FOTO: Reuters

U utorak su odigrani prvi susreti drugog kola Lige prvaka. Lyon na gostovanju pregazio Debrecen, Sevilla Rangerse, a Inter na gostovanju u Kazanu osvojio samo bod.

Nogometaši Lyona slavili su sa visokih 4:0 na gostovanju kod Debrecena. Veliku ulogu ovakvom rezultatu imao je bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Već u trećoj minuti Pjanić je izveo korner, a sjajnim voleom Kallstrom pogodio za vodstvo gostiju. Samo je deset minuta bilo potrebno da Lyon udvostruči svoju prednost. Ovaj put strijelac je Pjanić fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca.

http://www.youtube.com/watch?v=E-4kY8kXbf8&feature=player_embedded


Francuzi su pitanje pobjednika riješili u 24. minuti kada ponovo Pjanić izvodi korner, a ovaj put Govu šutira glavom lopta se odbija od Czvitkovicskog i završava iza leđa Poleksića. Konačnih 4:0 postavio je Gomis .

Najinteresantniji susret igran u utorak između Fiorentine i Liverpoola završen je pobjedom Viola od 2:0. Oba gola bila su u režiji Stevana Jovetića. Crnogorac je u 28. minuti odlično izbjegao ofsajd zamku i poslao loptu iza leđa Pepe Reine. Jovetić je ponovo pogodio gol petostrukog prvaka Evrope u 37. minuti za 2:0, što će se ispostaviti kao konačan rezultat utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=VwBkBIyXcJo


Inter je nakon remija sa Barcelonom, odigrao neriješeno i sa ruskim Rubinom. Nakon samo jedanaest minuta Dominguez dovodi Rubin u vodstvo. Sedamnaest minuta je trebalo da igračim José Mourinha da poravnaju. Strijelac je bio Stanković. Do kraja utakmice pravk Italije nije mogao do sva tri boda, a posljednjih dvadeset minuta Inter je završio sa igračem manje jer je Balotelli zaradio drugi žuti karton.

http://www.youtube.com/watch?v=SOzaVyxN-qg


Barcelona je do prve pobjede u ovosezonskom takmičenju Lige prvaka došla protiv ukrajinskog Dinama. Messi je prvaka Evrope doveo u vodstvo nakon 26 minuta igre. Do kraja poluvremena Barcelona je imala nekoliko dobrih prilika ali su na odmor otišli sa samo jednim golom prednosti. Konačnih 2:0 postavio je Rodriguez.u 76. minuti.

http://www.youtube.com/watch?v=BIDrzL2vZBk


Sevilla je sa visokih 1:4 potopila Rangerse na gostovanju u Glasgowu. Prvih 45. minuta završeno je bez pogodaka, a u drugom dijelu prava golijada. Prvo je uu 50. minuti Konko pogodio za 0:1. Vodstvo gostiju udvostručio je Adriano pogodkom u 64. minuti. U 72. minuti Fabiano je povisio na 0:3, a samo dvije minute kasnije Kanoute je riješio sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopšte i bilo. Do kraja susreta domaći su uspjeli postići počasni pogodak u 88. minuti. Strijelac je bio Novo.

Rumunska Unirea i Stuttgart su podijelili bodove odigravši 1:1. Tasci je nakon samo pet minuta doveo goste iz Njemačke u vodstvo. Bod domaćim donio je Varga u trećoj minuti drugog dijela.

Arsenal je sa 2:0 ispratio grčki Olympiakos. Oba gola postignuta su u drugom dijelu. Topnici su u vodstvo došli golom van Persiea u 78. minuti. Pobjedu domaćih potvrdio je Arshavin četiri minute prije kraja utakmice.

Komšijski duel AZ Alkmaara i Standard Liega završen je bez pobjednika 1:1. Domaći su u vodstvo došli golom Hamdaouija u 48. minuti. Do veoma bitnog boda Belgijanci su došli u posljednjim trenutcima meča, a strijelac je bio Traore.

Debrecen 0 - 4 Lyon
Fiorentina 2 - 0 Liverpool
Rubin Kazan 1 - 1 Inter
Barcelona 2 - 0 Dinamo Kijev
Rangers 1 - 4 Sevilla
Unirea Urziceni 1 - 1 Stuttgart
Arsenal 2 - 0 Olympiakos
AZ Alkmaar 1 - 1 Standard Liege

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije