Pjanić dobio priznanje Serije A i komentirao VAR, borbu s Italijom, Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
Pjanić dobio priznanje Serije A i komentirao VAR, borbu s Italijom, Ligu prvaka
Foto: Twitter / Miralem Pjanić u društvu Francesca Tottija

Miralem Pjanić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjaka Juventusa, izabran je u najbolji tim Serije A u 2018. godini. Naš nogometaš, koji je velika zvijezda u timu i Torina, nakon toga je govorio za Sky Sports na marginama "Grand Gala del Calcio".

"Napoli je dobio Atalantu i utrka za prvaka Italije se nastavlja. Prvenstvo je dugo i očigledno je da moramo uvijek biti oprezan, jer nije ništa gotovo. Imamo dobar tim i odlične rezultate do sada. Ali nismo osvojili ništa. Cilj je osmi uzastopni naslov prvaka, Kupu Italije i pokušaj da uzmemo Ligu prvaka. Nadamo se da će se sjajni rezultati nastaviti", kazao je Pjanić.

Novinara je zanimalo da Pjanić komentira odluku UEFA-e da VAR bude uveden u Ligu prvaka. 

"Pročitao sam to danas, mi smo jako sretni. U početku smo svi pomalo bili zbunjeni o načinu korištenja VAR-a, ali je to sada važno sredstvo kod donošenja sporrnih odluka. Mislim da VAR zaista pomaže sudijama", komentar je Pjanića. 

Pjanić na svečanosti 

Foto: Twitter: Pjanić na svečanosti  "Grand Gala del Calcio"

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije bit će zajedno u grupi u borbi za plasman na Euro. 

"Drago mi je, Italija je zemlja koju volim. To će biti komplikovan protivnik u grupi. Imaju dobrog trenera (Roberto Mancini, op. a.) i stvaraju prilično bogatu grupu mladih ljudi. Mislim das će Chiellini još biti tamo. Šaljemo jedni drugom šale...". 

Na kraju, Pjanić je komentirao i meč između Juventusa i Intera i Ligu prvaka.

"Protiv Young Boysa moramo zatvoriti raspravu za prvo mjesto u grupi. Ali važan izazov nas sada čeka u petak protiv težak protivnik. Inter je tim s velikim igračima. Ako pobijedimo, pobjegli bismo im još dalje na tabeli. Protivnici u Ligi prvaka su uobičajeni - Barcelona, Real Madrid i Manchester City", dodao je Pjanić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije