Pjanić birao tim omiljenih ličnosti: Alija Izetbegović dio ekipe

Radiosarajevo.ba
Pjanić birao tim omiljenih ličnosti: Alija Izetbegović dio ekipe
Foto: Screenshot / Miralem Pjanić

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine - Miralem Pjanić jedan je od najboljih fudbalera koje je svijet ima trenutno. Sasvim sigurno jedan je od najboljih veznih fudbalera na svijetu.

U Juventusu je Maestro, čovjek koji diriguje čitavom ekipom Stare dame iz Torina. U razgovoru za kanal Bros.stories Pjanić je otkrio i ko bi bio u njegovom "Timu snova", timu cimra sastavljenom od poznatih ličnosti, a ne samo fudbalera.

"Zinedine Zidane još od kada sam bio dijete je bio moj idol. Sanjao sam da budem kao on, da igram kao on i postanem osoba kao on. Uvijek je bio miran i mnogo je uspio u životu. Mislim da imam mnogo toga da naučim od njega", rekao je Pjanić za Zidanea.

"Druga osoba je Michael Jordan. Za mene je on najbolji svih vremena i ostavio je trag u čitavom sportu. Ostavlja još uvijek", rekao je Pjanić za Jordana.

"Alija Izetbegović je bio veliki predsjednik prije rata. Moja zemlja je preživjela rat, ali on nažalost više nije živ. On je neko koga volim slušati, mogao sam dosta naučiti o svojoj zemlji i historiji moje domovine", rekao je Pjanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije