Play-off kvalifikacija: Kenan Pirić spasio Maribor, Rijeka posustala u Gentu

Radiosarajevo.ba
Play-off kvalifikacija: Kenan Pirić spasio Maribor, Rijeka posustala u Gentu
Twitter / Loša vijest za selektora Prosinečkog: Povrijedio se Kenan Pirić

Večeras su odigrane prve utakmice play-offa kvalifikacija za Ligu Europe u kojima je nastupilo nekoliko klubova s područja bivše Jugoslavije.

Tako je Maribor odigrao neriješeno 0:0 u gostima kod bugarskog Ludogoretsa, a najbolji igrač utakmice bio je bh. reprezentativac Kenan Pirić. Golman "Viola" i bivši čuvar mreže Slobode i Zrinjskog odbranio je niz šuteva bugarskih fudbalera i sačuvao netaknutom mrežu Mariborčana pred revanš u Ljudskom vrtu za 7 dana.

Rijeka je u Belgiji poražena 1:2 od Genta. Vodeći gol za hrvatskog vicepravka postigao Tibor Halilović u akciji u kojoj je učestvovao i bh. fudbaler Zoran Kvržić, no u nastavku je s dva pogotka rezultat preokrenuo Laurent Depoitre.

Za razliku od Rijeke, Partizan je u svoju korist preokrenuo duel s norveškim Moldeom i pobijedio 2:1 (Soumah 45, Tošić 84 - Bolly 44). U vjerovatno najzanimljivijem susretu play-offa, duelu timova iz Liga petice, Wolverhampton je u gostima pobijedio Torino 3:2.

Zanimljivo je kako su prošli "krvnici" bh. klubova Sarajeva i Zrinjskog, pogotovo zato što je Bordo timu i Plemićima malo nedostajalo da se nađu u play-off rundi umjesto svojih protivnika iz 3. kola kvalifikacija.

Bate Borisov je teško poražen (0:3) na gostovanju kod kazahstanske Astane, dok je Malmo istim rezultatom pobijedio na svom terenu izraelski Bnei Yehuda Tel Aviv.

Rezultati najzanimljivijih utakmica: Ludogorets – Maribor 0:0, Gent – Rijeka 2:1, Partizan – Molde 2:1, Torino – Wolverhampton 2:3, Strasbourg – Eintracht Frankfurt 1:0, PSV Eindhoven – Apollon Limasol 3:0, AZ Alkmaar – Antwerpen 1:1, AEK – Tranzonspor 1:3, Legia – Glasgow Rangers 0:0, Astana – Bate Borisov 3:0, Malmo - Bnei Yehuda Tel Aviv 3:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije