Piplica trener golmana u Cottbusu

Radiosarajevo.ba
Piplica trener golmana u Cottbusu

Bivši golman reprezentacije Bosne i Hercegovine i njemačkog Energie Cottbusa, 40-godišnji Tomislav Piplica službeno je okončao svoju igračku karijeru ovog mjeseca, nakon čega će nastaviti i dalje raditi u klubu.

Tako je Energie na svojoj internet stranici objavio da će Piplica u klubu raditi sa talentiranim mladim golmanima, te da će raditi i kao skaut novog trenara Clausa-Dietera Wollitza.

"Podržaćemo Tomislava Piplicu da dobije licencu za trenerski posao. On će također u budućnosti biti naš predstavnik prema partnerima i navijačima. Piplica uživa veliki ugled među navijačima kao i među strukom", rekao je menadžer kluba Steffen Heidrich.

Piplica je u Energieju od 1998. godine i ukupno je na golu tog sada drugoligaškog kluba skupio 259 nastupa. Iz kluba su također objavili da bivšeg golmana Iskre, Zagreba, Istre, Samobora i Segeste čeka i oproštajna utakmica u znak zahvale za dugogodišnju vjernost klubu, ali zasad se ne zna tačan termin njenog odigravanja.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije