Petrović prekrižio petoricu: Nije bilo trulih jabuka, kvalitet je presudio

Radiosarajevo.ba
Petrović prekrižio petoricu: Nije bilo trulih jabuka, kvalitet je presudio
Denis Pozder, Dimitris Toskas, Senad Husić i Dino Bevab trajali su sedam utakmica u Fudbalskom klubu Željezničar, a osim njih četvorice, Slavko Petrović se odrekao i Mirze Halvadžića.

Napadač Pozder, te defanzivci Husić, Toskas i Bevab dovedeni su u prethodnom prelaznom roku, ali dolaskom Slavka Petrovića odlučeno je da oni nemaju mjesto u ekipi iz Zvorničke 27.

"Da se to ne bi pogrešno protumačilo u javnosti, nijedne trule jabuke u Željezničaru nema. Ekipa je homogena i jednostavno je to veliki plus za svakog trenera. Četiri igrača ne mogu sportski da nam pomognu i zbog toga smo im se zahvalili. Peti bi možda i mogao da nam pomogne, ali se dosta drugih stvari nije poklopilo", rekao je Petrović za Radiosarajevo.ba.

Na pitanje da li će pojačati redove Željezničara nekim novim fudbalerom, Petrović je rekao:

"Ja sam rekao da ću pokušati s ovim igračkim kadrom doći do zacrtanog cilja. Rekao sam i da vjerujem u ovaj igrački kadar. Moj cilj nije da ja nešto sada jurim. Znam da smo ostali u deficitu u odbrani, ali vjerujem da ćemo pokriti četiri pozicije sa šest igrača. Ako bi nešto iskrslo na toj poziciji, onda dobro, ali vjerujem da će ovi igrači iskoristiti ukazano povjerenje", dodao je Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije